ממרחי טופו ביתיים במגוון של טעמים
ממרח הטופו מהווה תחליף בריא לממרחי הגבינה הרגילים.
הטופו הוא מקור נהדר לחלבון והוא עשיר בפיטואסטרוגנים.
צריכה מספקת של טופו, מידי יום, עשויה להועיל בהפחתת תסמינים של גיל המעבר, לסייע בהגנה מפני סוגים מסוימים של סרטן, ולתרום לאיזון רמות הכולסטרול.
למתכוני בריאות נוספים מבוססי טופו:
טופו ברוטב מתוק-חריף על מצע של אורז בר
מתכון לממרח טופו
מצרכים
300 גרם קוביית טופו טבעי – לא מהונדס גנטית וללא תוספות
חצי כפית ממרח אומבושי
כף מיסו לבן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות זרעי שומשום טחונים (או כף טחינה משומשום מלא)
אופציות למרכיבים שייצרו טעמים שונים: כ-15 זיתים ללא חרצנים / שום ושמיר / פטרוזיליה / בצל ירוק / כוסברה ועוד.
הוראות הכנה:
שפכו לסיר את הטופו, כולל המים שבקופסה.
הוסיפו את רוטב הסויה.
אם יש צורך, הוסיפו מעט מים עד שהנוזלים כמעט ויכסו את הטופו.
בשלו רבע שעה.
שימו את כל יתר המצרכים במעבד מזון והוסיפו גם את הטופו ומעט ממי הבישול, כדי לאפשר למעבד המזון להסתובב בקלות.
הפעילו לכמה דקות והוסיפו את הטעם שבחרתם מתוך האופציות שברשימת הרכיבים (אתם יכולים להיות יצירתיים ולהוסיף טעמים משלכם, כמובן).
הפעילו את מעבד המזון בשנית עד לקבל מרקם חלק שמזכיר גבינה.