הישר מחגיגות המימונה: מתכון לכנאפה ביתי טבעוני
בראיון האחרון שלנו עם עדית רומנו היא סיפרה שהחטא האהוב עליה הוא כנאפה טבעוני ביתי עם "גבינת" קשיו שהיא מבשלת לבד בבית.
זה נשמע טוב כל כך שמיד דאגנו לכם למתכון! כאלה אנחנו, דואגים לכם (וכמובן גם לנו).
אז כן, מסתבר שגם טבעונים יכולים ליהנות מכנאפה טעים טעים, וההכנה אפילו די פשוטה…
ואם אתם מוטרדים לגבי המשוואה: כנאפה = קלוריות, שימו לב שבמתכון הזה יש לכם שליטה מלאה על ההמתקה.
עורכים מימונה, מוזמנים למימונה או בחיים לא הייתם באחת? בכל מקרה, מתכון כזה מומלץ בחום לנסות ולכתוב לנו בתגובות איך יצא.
לעוד "חטאים" מתוקים לטבעונים:
הכנת כנאפה – מתכון קל
מה צריך?
לשכבה התחתונה ולשכבה העליונה:
400 גרם שערות קדאיף
כוס שמן קוקוס
להכנת ה"גבינה" לשכבה האמצעית:
כוס וחצי קשיו מושרה כ-3 שעות
5 כוסות מים
שלושת רבעי כוס קמח טפיוקה
2 כפות מיץ לימון טרי
1.5 כפות שמן זרעי ענבים או שמן זית
כפית וחצי מלח
לסירופ:
מייפל אמיתי ואיכותי לפי הטעם והרצון למתיקות
ועכשיו – איך מכינים כנאפה?
חממו תנור ל-175 מעלות
חצי מכמות שערות הקדאיף – שברו מעט ועסו עם חצי מכמות שמן הקוקוס- סדרו בשכבה אחידה בתבנית הפייירקס המשומנת.
את כל מרכיבי ה"גבינה" (השכבה האמצעית) ערבבו בבלנדר.
העבירו לסיר עם תחתית עבה ובשלו תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ומותכת.
שפכו את הבלילה שהתקבלה מעל שכבת שערות הקדאיף.
את המחצית השנייה של שערות הקדאיף עסו ושמנו עם יתרת שמן הקוקוס.
פזרו מעל לשכבת הבלילה באופן אחיד.
אפו כ-40 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
תנו לכנאפה להתקרר כמה דקות, עם ההגשה מזגו מעט סירופ מייפל על המנה המוגשת.
(ניתן לפזר פיסטוקים קלופים)
בתאבון.
מתכונים נוספים של עדית רומנו:
מתכון לעוגת בננות בחמש דקות (המתכון בתחתית הראיון)