KETO_MIGDAL
Ofir_Migdal

לזניה טבעונית

מאת: עדית רומנו

מרכיבים:

 

הרוטב לשכבות:

Focus_Dream_Inside

רבע כוס שמן זית

10 עגבניות קלופות חתוכות

4 שיני שום חתוכות

בצל בינוני חתוך

1 קופסא של עגבניות קלופות חתוכות

1 כף אורגנו

1 כפית סוכר

מלח פלפל על פי טעם

(אני משתמשת בעגבניות/ עגבניות בקופסא/ סוכר אורגנים)

 

 

לרוטב בשמל :

1.5 כוס חלב סויה לא ממותק

3 כפות פתיתי שמרי בירה

1/2 כפית מלח

3 כפות קמח קורנפלור או טפיוקה

רבע כפית פלפל שחור

1 כוס חלב סויה לא ממותק

4 כפות פתיתי או אבקת שמרי בירה

 

ציפוי

3-4 כפות שמרי בירה

2 כפות שמן זית

חצי כפית תבלין אורגנו

שליש כוס ששמרנו בצד ממרכיבי המילוי עגבניות

כפית סוכר אורגני

 

לשכבות:

1 חבילה דפי לזניה (אני השתמשתי בדפי לזניה מאורז ותירס וזו הגרסה נטולת הגלוטן)

 

 

הכנה:
לחמם מראש תנור על 180 מעלות

 

הרוטב לשכבות:

לחמם את שמן הזית בסיר ולהשחים את הבצל כמה דקות, לאחר מכן להוסיף את השום לשתי דקות ואז את העגבניות, אחרי שמבעבע מעט להוסיף את העגבניות הקלופות והתבלינים להביא לרתיחה

לכבות את הכיריים ולטחון את הרוטב עם בלנדר מוט.

להניח בצד שליש כוס מהרוטב עבור רוטב הבשמל.

 

 

רוטב בשמל:

לבשל את כל מרכיבי הבשמל עם שליש הכוס של רוטב העגבניות ששמנו בצד, תוך כדי ערבוב עד שנעשה רוטב צמיגי מעט.

 

הכנת השכבות:

להניח שכבה של דפי לזניה בתבנית

להניח מעל רוטב עגבניות בנדיבות ולמרוח  על כל הדפים

שכבה שכבה

בשכבה האחרונה למלא רוטב עגבניות בנדיבות ומעליו את רוטב הבשמל.

להקפיד שהרוטב יכסה את הדפים לחלוטין ובמיוחד את הפינות (כדי שהדפים של שהכבה העליונה לא יתייבשו)

 

לאפות בתנור 45-50 דקות

חשוב לשים לב אם החלק העליון מתחיל להשחים אבל הדפים עדיין לא התרככו- כדאי להניח נייר אלומיניום מעל התבנית ולהמשיך לאפות עד שסכין עוברת בקלות את הדפים.

להגיש חם

 

בתאבון

עדית רומנו, ייסדה לפני ארבע שנים יחד עם מיטל בן ארי את "חוות החופש" במושב עולש בשרון. החווה משמשת כמרכז חינוכי חברתי לקירוב לבבות בין בני האדם לבעלי חיים שניצלו מתעשיות המזון . החווה מקדמת שיח על ערכים כמו חמלה, אמפתיה וסובלנות באמצעות היכרות עם הסיפורים של בעלי החיים שהגיעו לחווה מהתעשיות השונות.

השאירו תגובה: