יום שמותר בו הכל
.jpg)
אני מאמינה שכמעט בכל סיטואציה או מקום שאנו מגיעים אליו, זה אף פעם לא "סתם".
לפני זמן מה, הייתי בהרצאה מרתקת של ג'ושוע רוזנטל, המייסד והמנהל של המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק. ההרצאה הייתה עולם שלם של אינפורמציה, רעיונות חדשים ותפיסה מתקדמת של עולם התזונה, ממנה כל אחד יצא עם מה שעליו לקחת או ללמוד.
אני בתור תזונאית ואמא לשני ילדים (4 ו-6) תמיד רוצה להיות "הכי בסדר" לתת את הכי טוב שאפשר, את המזון הכי מזין והכי בריא בשבילם. בהרצאה דיבר ג'ושוע על "מזון ראשוני" – PRIMERY FOOD, כוונתו הייתה שמלבד התזונה הבריאה יש גורמים חיצוניים אחרים המשפיעים על בריאותנו ואורח חיינו כמו: אהבה, עבודה מספקת, משפחה וחברים תומכים ופעילות גופנית החשובים אף יותר מהמזון אותו אנו אוכלים.
בעצם, סיכם ג'ושוע, שבחיים מה שחשוב זה האיזון – (באנגלית זה נשמע יותר טוב): IT'S ALL ABOUT BALANCE.
כשיצאתי מההרצאה, מלווה בהרהורים, החלטתי שבבית אוכלים בריא וטוב, אך מהיום פעם בשבועיים יהיה יום בו הולכים עם הילדים למסעדה וניתן להזמין את כל מה שרוצים. למחרת בבוקר, הודעתי לילדים על "היום שבו מותר הכול". כמובן שהרעיון התקבל בברכה על ידי הילדים, שכבר חשבו מה יזמינו…ביתי הקטנה הלכה לגן לספר לילדים כי היא הולכת להזמין במסעדה – עוגה וגלידה.
הלכנו למסעדה, פתחנו את התפריטים והקראתי להם מה יש שם, לשמחתי – הטעמים והמזונות הבריאים כבר מוטמעים בהם, כך שהבחירות היו עם נטייה למזון בריא ואפילו את העוגה שהזמינו, לא הצליחו לסיים – לקחנו הביתה לאבא. באמת שהיה יום נפלא לכולנו, נהניתי לראות את השמחה וההתענגות על חופש הבחירה והטעם המתוק בפה.
אז בעצם הכול זה איזון. ילד שאוכל מידי יום עוגות וחטיפים לא רואה את זה כפינוק, זה חלק משגרת יומו. כשנרגיל ילד למזון בריא ביום יום, אך נפתח לו מידי פעם את אפשרות הבחירה החופשית לאכול מה שירצה, גם בחייו הבוגרים יידע למצוא את האיזון בתזונתו.



אני מקווה שכאשר ג'ושע אמור לילדיו להזמין מה שהם רוצים הוא גם מספר להם שאם הם מזמינים עוגה וגלידה, הם בעצם מזמינים הפרדת עגלים מאימם, קטימת מקורות תרנגולות, ותאי גזים של אפרוחים זכרים.
קצת פרופורציות בחיים עם ה"מה שרוצים" הזה.