ECO_3
PASHUT_MIG

3 דרכים למזון בריא

מאת: אסף לשר, שף
שלוש דרכים להכין אוכל מזין וטעים כדרך חיים העשויות להפוך את חווית הבישול של חובבי המטבח הבריא למאתגרת יותר ועם זאת, פשוטה יותר

1. ירקות אפויים בתנור – ישנם החיים לפני והחיים אחרי שמרככים ירקות בצורה זו.
כללי בסיס להצלחה – מחממים תנור לחום מרבי למשך שעה מראש.
חותכים ירקות מומלצים לעובי שווה ומסדרים אותם על תבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה, מורחים שמן זית על חלקו העליון של הירקות מלבד החציל שאותו מורחים משני הצדדים, מכניסים לתנור למשך הזמן בו הירקות מזהיבים או אפילו מעט משחימים.
כלל חשוב – לא פותחים את דלת התנור במשך כל זמן הצלייה ומתבלים במלח רק שהירקות יוצאים מהתנור.

2. מרק/ ציר – ציר הוא הנוזל הבסיסי של רוב התבשילים, מרקים ורטבים ולצורך כך כדאי לעשות ממנו יותר. לסיר גדול במיוחד (20 ליטר) מכניסים בצל, גזר ושורש סלרי עם הגבעולים עד למחצית נפח הסיר, שום, טימין, שורש פטרוזיליה, עלי דפנה ופלפל אנגלי ולמלא את הסיר במים ולהשאיר 4 ס”מ מהקצה העליון של הסיר ללא נוזלים.
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על הלהבה הנמוכה ביותר למשך שלוש שעות, מורידים מהאש ומחכים שכל הירקות ישקעו.

בעזרת קלחת או מצקת גדולה מוציאים את הנוזלים לכלי אחסון מתאימים, מצננים במקום מאוורר היטב ומכניסים לאחסון במקפיא. מרק ירקות אמיתי עשוי מירקות עם ציר כי כשמבשלים ירקות עם מים מתקבל ירקות מדוללים במים.

ECO_3_250

*מרק ללא ציר מושלם הוא ירקות מדוללים במים
*כשמערבבים רסק עגבניות עם מים מקבלים רסק עגבניות מדולל במים וכאשר מערבבים ציר עם רסק עגבניות מקבלים רוטב מושלם.

3. הלחם הביתי תמיד יהיה טוב יותר מהלחם התעשיתי שתיקנו מחוץ לבית.
כדי להכין את הלחם הביתי תהיו זקוקים לתנור שחומם שעה מראש לחום המרבי, תבניות ללחם או תבניות שטוחות והחשוב ביותר מיקסר שתכולתו 7 ליטר.

כשיש את כל אלו לעשות לחם זה מאד פשוט, שימו לב – מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק (ראו באתר שיעור שמרים) לשים יחד 15 דקות, מתפיחים עד שנפח הבצק מכפיל את עצמו, מעבירים לתבניות ללחם או יוצרים מהבצק לחמניות קטנות ושוב מכפילים את נפחו של הבצק, מכניסים לתנור שחומם מראש לזמן שיא של 7-5 דקות למגש לחמניות ו 8-12 רגעים לתבנית לחם פלוס 15 דקות בחום 180 מעלות.

אסף לשר

השאירו תגובה:

  1. סניף

    נייר הפרגמנט המודרני מיוצר על ידי הזרמת גיליונות העשויים מעיסת נייר דרך אמבט של חומצה גופרתית. ולעתים משתמשים באבץ כלורי.

  2. יעלה

    מבהיל! האם יש לנייר האפיה תחליף, או שפשוט להניח על מגש האפיה?

  3. רונית

    האם זה אמור גם ביחס לניירות אפיה בלתי מולבנים הנמכרים בחנויות טבע?

  4. מעין

    המאמר בקישור הבא מגדיר מה זו תזונת רואו פוד טבעונית, סוקר את היתרונות של תזונה זו, כולל סרטונים שונים, טיפים לשילוב תזונה זו בחיים ותיאור ההתנסות שלי עם התזונה הזו.
    http://simply-yoga.co.il/raw-food/

  5. אהרון משה

    מקסימום שיש 9ליטר משה

  6. ru,h

    לניקול יש משטח טפלון לאפיה האם גם הוא אינו בטוח לשימוש? ומה לגבי משטחי הסיליקון מהחנויות המתמחות?.