מג'דרה ירוקה עשירה בוויטמינים מקבוצת B
ויטמינים מקבוצת B פועלים יחד בתהליכים מטבוליים שונים המתרחשים בגוף והם הכרחיים לשמירה על הבריאות הכללית של מערכות הגוף, במיוחד מערכת העצבים.
כשמדובר בוויטמינים מקבוצת B, נהוג לקחת אותם יחד כקומפלקס.
הסיבה לכך היא שיש להם אפקט סינרגטי מועיל כאשר הם נצרכים כמשפחה שלמה על כל סוגיה.
דוגמאות למזונות המכילים ויטמינים מסוג B:
- קטניות – כגון שעועית מאש, אפונה ועדשים.
- דגנים מלאים – כגון שיבולת שועל, אורז מלא, קינואה וגריסים.
- ירקות ופירות – כגון ירקות שורש, עלים ירוקים, נבטים, תפוחים, פאפאיה ואגסים.
- שמרי בירה
מתכון להכנת מג'דרה ירוקה עשירה בוויטמינים מקבוצת B
מצרכים:
כוס אורז בסמטי
חצי כוס עדשים שחורות שהושרו במים לפחות שעתיים
3 בצלים בינוניים
כוס פטרוזיליה קצוצה
ניתן להוסיף גם: כוס כוסברה קצוצה וכוס שמיר קצוץ
2 גבעולי סלרי
שמן זית
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
פלפל שחור, לפי הטעם
להגשה (אם רוצים): גרגרי חומוס מבושלים וכוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
מסננים את העדשים מהמים.
שוטפים את האורז במים מהברז ומסננים היטב.
קולפים וקוצצים גס את הבצלים.
יוצקים שמן לסיר ומטגנים את הבצלים מספר דקות, עד להזהבה.
מוסיפים לסיר את האורז, העדשים והתבלינים ומערבבים
קוצצים דק את הסלרי, ומוסיפים לסיר יחד עם כל העלים הקצוצים.
מערבבים היטב.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מנמיכים לאש בינונית, ומכסים.
מבשלים במשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים והאורז והעדשים רכים.
מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים עם גרגרי חומוס מבושלים וכוסברה קצוצה.
למתכוני בריאות נוספים עשירים בוויטמין B:
תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה
תמרה צוברי תשתתף יחד עם ד"ר מיכאל הרלינג והתזונאית עדי זוסמן בפאנל מומחים מיוחד בנושא "מערכת העיכול" במסגרת כנס אוכלים בריא 14, שיחשוף את כל הטיפים הפרקטיים לשיפור תפקוד מערכת העיכול שלכם.
הפאנל יתקיים ביום חמישי ה-11.4 בתיאטרון גבעתיים.
צפו בתמרה מסבירה למה חשוב שתגיעו:
לפרטים ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר הכנס: אוכלים בריא 14
להנחה הקלידו קוד קופון: 1313 בעת הרכישה.