bari14_Fly
himalayaKrem_Fly

קציצות ירק ועשבי תיבול אפויות בתנור

מאת: מרינה - מתכונים וקסמים
זמן קריאה: < 1 דקה
קציצות ירק נהדרות, עשירות בעלים ירוקים מכל הסוגים. מעולות חמות או קרות לכל שעה ביום

פטרוזיליה, הצילום באדיבות מרינה

Nikui_IN

רכיבים

• 1 צרור (2 כוסות לא דחוסות) פטרוזיליה קצוצה דק
• ½ צרור (כוס) כוסברה קצוצה דק
• 1 קישוא מגורר גס
• 2 מקלות סלרי קצוצים דק
• ½ בצל סגול קצוץ דק
• 1 גבעול עבה של בצל ירוק קצוץ
• 2 שיני שום כתושות
• 1 כפית מלח
• ¼ כפית פלפל שחור
• 2 ביצים
• 1 כף שמן זית
• ½ כוס קוואקר
• ½ כוס פירורי לחם/קמח מצה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עליה מעט שמן ובעזרת נייר סופג מורחים את השמן על כל הנייר.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
3. מניחים את התערובת כרבע שעה בצד או במקרר כדי שהקוואקר יתרכך וידביק את העיסה.
4. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שקע כף היד (כשתי כפות) ומניחים על התבנית.
5. אופים 20־25 דקות, עד שהקציצות יציבות למגע והחלק התחתון שלהן מוזהב.
6. הצעת הגשה: לצד יוגורט טבעי מעורבב עם חצי שן שום כתושה ומעט מלח ופלפל.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו