bari14_Fly
himalaya_fly

קל לעיכול: סלט אננס, אבוקדו ומלפפונים

מאת: המתכון באדיבות "חקלאי גרנות"
זמן קריאה: < 1 דקה
סלט חגיגי, צבעוני ועשיר בטעמים שיכול להתאים לשולחן החג כאופציה בריאה, מזינה וקלה לעיכול

סלט אננס, אבוקדו ומלפפונים. צילום: הדס ניצן

beten_in

בין כל מאכלי החג, שעלולים לגרום ל"בלאגן" במערכת העיכול, הסלט הבא יכול להוות תוספת מרעננת, מזינה וקלה לעיכול.

אולי תשקלו לשלב אותו בארוחת החג, אך הוא כל כך פשוט להכנה שמתאים גם לימי השגרה ויכול להוות ארוחת ביניים מזינה או אפילו להחליף בכיף ארוחת בוקר או ערב קלילה.

לעוד סלטי בריאות חגיגיים:

סלט כרוב ונבטוטים

ירקות מבושלים וחיים בתוספת טופו מוקפץ

סלט ירוק עם אגוזי מלך וחמוציות

מתכון סלט קל לעיכול

מצרכים לכ-2 מנות (הכפילו לפי כמות הסועדים):

1 אבוקדו "חקלאי גרנות"

רבע אננס

2 מלפפונים

1 פלפל אדום חריף

חופן עלי כוסברה או נענע

חצי לימון

2 כפות שמן זית

מעט פלפל ומלח

הוראות הכנה:

קלפו וחתכו את האבוקדו והאננס לקוביות והניחו בקערה.

חצו את המלפפונים, הורידו את הגרעינים בעזרת כפית, חתכו לקוביות והוסיפו לקערה.

קצצו את הפלפל האדום ללא הגרעינים והוסיפו גם אותו.

קרעו גס את עשבי התיבול ופזרו אותם מעל.

הוסיפו מיץ לימון וערבבו.

תבלו בפלפל, מלח ושמן זית וערבבו שנית.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו