Vinia_Migdal
EatSane_Migdal

קיווי: מכיל פי 3 ויטמין C יותר מתפוז

כמה זמן הקיווי יכול להחזיק? האם כדאי לאכול את הקליפה? ואיך בוחרים קיווי משובח?
כל הסיבות לצרוך קיווי. צילום: pexels

כל הסיבות לצרוך קיווי. צילום: pexels

החורף מתקרב וכולנו יודעים כמה ויטמין C חשוב לבריאותנו.

דרך טעימה לצרוך אותו היא באמצעות הקיווי "מלך הוויטמין C".

אודות הקיווי

מקורו של הקיווי בסין, אך ניו זילנד הייתה המדינה הראשונה לבצע נטיעות של הפרי למטרות מסחריות.

Alternative_Article

היא אף העניקה לו את שמו: קיווי, על שם הציפור הלאומית, שצבעה דומה לפרי.

ה-FDA המליץ על הקיווי כמקור משמעותי של אשלגן, ויטמינים ומינרלים.

בקיווי ממוצע 46 קלוריות בלבד. את הקיווי מומלץ לאכול יחד עם הקליפה, שעשירה בסיבים תזונתיים.

מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, ירון בלחסן, משתף כי קיווי אחד מכיל ויטמין C בכמות של כ-100 מ"ג (פי 3 מתפוז!) שזו הכמות המומלצת לצריכה היומית של ויטמין C.

יחד עם זאת, נציין שוויטמין C מסיס במים ולכן מופרש במהירות מהשתן. במידה ומסתמכים רק על המזון כמקור לוויטמין זה, מומלץ לצרוך מזונות עשירים בוויטמין C מספר פעמים במהלך היום.

הקיווי עשיר בנוגדי חמצון ונמצא כמסייע במניעת סרטן, מחלות לב, לחץ דם, אסטמה וסוכרת.

הוא גם תורם לראייה ולתפקודה התקין של מערכת העיכול.

מחקרים הראו כי הוא יעיל עבור אנשים שתזונתם לקויה וכאלה שצורכים אלכוהול בכמות גבוהה.

הקיווי חיוני לבריאותנו. צילום: pexels

הקיווי חיוני לבריאותנו. צילום: pexels

דרך טובה לצרוך קיווי היא בשייק או כמיץ. הנה כמה מתכונים מומלצים:

 מיץ מומלץ לאחר הארוחה

שייק קיווי-סלרי

מיץ "דאגה לכלי הדם"

איך לבחור קיווי?

לפי ארגון מגדלי הפירות, מומלץ לקנות את  הקיווי במצב קשה ולרככו בטמפרטורת החדר.

בלחסן מציין כי איכות הקיווי בישראל גבוהה במיוחד, בזכות תנאי האקלים האידאליים לגידולו בארץ בשילוב עם מחקר ופיתוח מתקדמים שמאפשרים להאריך את חיי המדף של הקיווי.

הודות לכך ניתן לשמור את הקיווי גם עד 3 שבועות במקרר הביתי, מבלי לאבד מאיכותו.

 לדברי שי גולני, מנהל המטעים במלכיה ומנהל שולחן הקיווי במועצת הצמחים, הקיווי בעונה הנוכחית מצטיין באופן מיוחד – הן מבחינת מראה והן מבחינת טעם ומרקם.

הזנים המובילים הינם:

ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, במטע קיווי. צילום: ארגון מגדלי הפירות

ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, במטע קיווי. צילום: ארגון מגדלי הפירות

עד מתי יהיה קיווי?

הקטיף בגולן בגליל כעת בשיאו וצפוי להימשך עד סוף נובמבר.

לדברי בלחסן ניתן יהיה למצוא את הפרי בשוק עד תחילת הקיץ. זאת הודות למו"פ צפון שביצעו מחקר ופיתוח להארכת חיי הפרי, ללא פגיעה בטעמו ומרקמו.

השאירו תגובה: