MORE_FLYL

Powered by WP Bannerize

ECO_CU_FLYR

Powered by WP Bannerize

סיבים תזונתיים

מאת: הספר בעריכת: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית .M.Sc
סוג של פחמימות מורכבות, שלרוב אינן מתעכלות על ידי מערכת העיכול של האדם. הסיבים תורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולמניעת עצירות, להאטת הספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול ולהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.
המרכז להנהגת הבריאות

הגיון פשוט, צילום: 123RF

הסיבים התזונתיים הינם סוג של פחמימות מורכבות, שלרוב אינן מתעכלות על ידי מערכת העיכול של האדם. הסיבים תורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולמניעת עצירות, להאטת הספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול ולהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.

 

ירקות העשירים בסיבים תזונתיים

ירק
(100 גר')**

סיבים תזונתיים
(גר')

% מהמנה היומית
המומלצת*

פול מבושל

5.4

18%

ארטישוק מבושל

5.4

18%

גזר לבן מבושל

4.0

13%

קולרבי

3.6

12%

פטרוזיליה

3.3

11%

עלי חרדל

3.3

11%

ברוקולי מבושל

3.3

11%

בטטה מבושלת

3.3

11%

שעועית צהובה מבושלת

3.3

11%

שעועית ירוקה מבושלת

3.2

11%

שומר

3.1

10%

עולש

3.1

10%

כרובית מבושלת

3.0

10%

גזר

3.0

10%

תירס מבושל

2.8

9%

אפונה ירוקה בתרמיל, מבושלת

2.8

9%

 

*מנה יומית ממוצעת מומלצת למבוגר

 

**ירק חי אלא אם מצוין אחרת

 

השאירו תגובה: