EPHARMA_FLYL

Powered by WP Bannerize

MARAVA07_RIGHTF

Powered by WP Bannerize

על גבינה ורגישות – שבועות תוספת לקטוז בשילוב בונוס גבינתי

שבועות מתקרב. מי אמר שצריך חלב בשביל ליהנות ממנת סידן או ממרח במרקם גבינתי? כל המידע, הטיפים ומתכונים מפנקים במיוחד

בקרוב מאד נחגוג את שבועות- או בשם הקולינרי שלו חג הגבינות המסורתיכמידי שנה, למשך כמה שבועות, המרכולים עוטים לבן  ומגוון עצום של גבינות , יוגורטים ושלל מאכלי חלב, מהדרים את המדפים ואת שולחן החג.

לצד מנהגי החג ובשילוב מודעות שהולכת וגדלה לבריאות ותזונה מיטיבה, קיימת עליה בשנים האחרונות באבחנת רגישויות למזון, כאשר אחת הפופולריות שבהן היא: רגישות/אי סבילות ללקטוז – סוכר החלב.

אחת הסיבות המובהקות לכך היא,היותם של מוצרי המזון בעולם המערבי מתועשים יותר ומלאי תוספים מלאכותיים, כמו גם צריכה גדולה וחשיפה ממושכת לאותה קבוצת מזון, על בסיס יומיומי, דבר אשר מגביר את הסיכוי לפיתוח רגישות לאותם המוצרים.

אי סבילות ללקטוז יכולה להופיע בגילאים שונים ונגרמת כתוצאה ממחסור בלקטז, שהוא האנזים שמפרק את סוכר החלב

חשוב להבדיל ולהדגיש כי אי סבילות ללקטוז  שגורמת לאי נוחות בבטן, שונה לחלוטין מאלרגיה למוצרי חלב, שמעוררת את תגובת מערכת החיסון לחלבון החלב. האלרגיה עשויה להיות מסכנת חיים ומצריכה הימנעות מוחלטת ממוצרי חלב.

סימפטומים לזיהוי אי הסבילות:

אחת הדרכים המובהקות לזיהוי היא שיטת האלימינציה, כלומר : הימנעות ממוצרי חלב למשך כשבועיים כדי לבחון האם יש שיפור בסימפטומים.

דרך נוספת, היא בדיקת דם בקופת החולים לאיתור אי סבילות ללקטוז

חשוב להדגיש שחלק מהאנשים עדיין יוכלו לאכול מוצרי חלב במינונים קטנים, מבלי לחוש בסימפטומים ומעבר לכך הגוף ימשיך להגיב באופן חיובי לאכילת מוצרי חלב מעיזים ובאפלו

וכמו תמיד- ניסוי וטעייה, יתנו את המענה הנכון מה מתאים לכל אחד – הגוף תמיד יודע ולכן חשוב להקשיב לו.

 

ובכל זאת מהיכן יגיע הסידן?

מוצרי החלב ידועים ומפורסמים רבות כמקור לחלבון וסידן.

ועדיין, ניתן למצוא סידן במוצרי מזון נוספים:

 

 

ובפועל מה אוכלים בשבועות ובכלל?

הודות לתרבות השפע של ימינו, קיימים בשוק מגוון רחב של תחליפים לכל אוהבי החלב והגבינות:

אורז, שיבולת שועל, שקדים , קוקוס ועוד

אני ממליצה לבחור בתחליף חלב שאינו מכיל תוספות של סוכר

ושאר חומרים משמרים. הצצה חטופה בשורת המרכיבים תסייע לכם

לבחור בתחליף חלב מנצח.

ומה לגבי הטעם? ממליצה לנסות כמה ולבחור בטעם שהכי ערב לכם

 

ניתן גם להכין בקלות ובפשטות תחליף חלב טבעי וביתי

את תחליף החלב ניתן לשלב כתוספת ל: קפה היומי, דייסות, דגנים

וכבסיס מפנק לשייק

 

וכשממש מתחשק מאכל גבינתי בטעם ביתי?

בדיוק לרגעים האלו , 2 מתכונים קלים, מהירי הכנה ונפלאים לשבועות ולשאר ימות השנה

 

חלב שקדים ביתי – קל להכנה טעים ומרווה 

מצרכים:

כוס שקדים עם קליפה

3 כוסות מים פושרים

תמר אורגני אחד (לא חובה)

 

אופן ההכנה

משרים את השקדים במים למשך לילה שלם, מסננים ומכניסים לבלנדר עם 3 כוסות מים + תמר לקבלת מתיקות עדינה. מערבלים במשך כמה דקות עד לקבלת מרקם נוזלי

לוקחים חיתול בד נקי או שקית בד מיוחדת לסינון ומעבירים דרכה את המשקה עד לקבלת חלב שקדים צלול.

מומלץ להעביר לכלי סגור ולאחסן במקרר , מאחר והחלב ללא חומרי שימור רצוי  לצרוך אותו עד 4 ימים מזמן ההכנה- מתקבל חלב עשיר וטעים  לשימוש כתחליף חלב צמחי ב:

קפה, שייקים , גלידות ביתיות וסתם כך כמשקה מרווה ומרענן

מפנקים ונטולי חלב - כדורי גבינה

מפנקים ונטולי חלב – כדורי גבינה

 

ומה לגבי  שאריות השקדים הטחונים שנשארו?

אל דאגה- נכין מהם כדורוני גבינת שקדים מלוחים

 

מצרכים:

בקערה רחבה:

כף שמן זית

מעט מלח הימלאיה

שאריות השקדים מהחלב (גוש השקדים שמתקבל בחיתול הבד לאחר הסינון)

תערובת עשבי תיבול קצוצים דק- פטרוזיליה, כוסברה, או שמיר לפי הטעם האישי

תערובת קצח ושומשום

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה עמוקה את השקדים הטחונים, מוסיפים שמן זית, מלח, ועשבי תיבול קצוצים מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך. מגלגלים לכדורונים קטנים ומצפים בתערובת קצח ושומשום

שמים במקרר בקופסה אטומה לכמה שעות, עד להתגבשות הטעמים וזוללים בהנאה

 

חג "גבינות" שמח

אסנת

צרו קשר עם אסנת זילברמן - יועצת לאורח חיים בריא בגישת הרמב"ם
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: