loading
loading

סלט עדשים שחורות וירקות כתומים

מאת: עדי סוקול-קצירי ושלי לרון אברהם
זמן קריאה: < 1 דקה
בטטה, גזר, דלורית ודלעת מצטרפות לעדשים שחורות למנת סלט טעימה ועשירה בערכים תזונתיים
loading

רכיבים

כוס עדשים שחורות שטופות היטב ומבושלות בהרבה מים כחצי שעה עד רכות. לסנן ולצנן.
בצל סגול בינוני קצוץ דק
חתיכה דלעת 200 גרם, 2-3 גזרים פרוסים דק
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות, חצי דלורית שטופה וחתוכה לקוביות
שמן זית, מלח, פלפל, טימין
צרור כוסברה
3-4 כפות שקדים טבעיים קצוצים גס
לרוטב:
כפית מייפל טהור
כפית חרדל חלק
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית

הכנת הסלט

מערבבים את קוביות הירקות הכתומים (בטטה, גזר, דלורית, דלעת) בקערה עם 2 כפות שמן זית,
מלח, פלפל ומעט טימין קצוץ. מעבירים לתבנית אפיה ואופים עד רכות, בערך 20-30 דקות.
מכינים את הרוטב: מערבבים את הרכיבים.
בקערה גדולה מניחים את העדשים המבושלות, את תערובת הירקות הכתומים, כוסברה קצוצה ובצל
סגול קצוץ. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
מגישים עם שקדים טבעיים קצוצים גס מעל.

המתכון באדיבות עדי סוקול-קצירי, מנכ"ל – בחברה בריאה, יועצת בריאות ותזונה אינטגרטיבית ושלי לרון אברהם. המתכון עולה כחלק מאירוע בריאות שנערך בשיתוף Eatwell  ובנק הפועלים בדצמבר 2018.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו