ECO_CU_FLYR
ECO_CU_FLYR

סלט בטטה חם ומפנק - מתכון בריא לחורף

מאת: ערין כמאל דקסה - נטורופתית ומנחת הורים, מייסדת גישת האכילה המחזקת - גישה שמחזקת את המודעות לאכילה בריאה ומעצימה
הבטטה נחשבת לבעלת יתרונות בריאותיים רבים ולכן היא מומלצת מאוד לאכילה. היא מקור מצוין לוויטמין A ולוויטמין B, ויש בה כמות גדולה של סיבים תזונתיים
סלט בטטה חם. צילום: ערין כמאל דקסה

סלט בטטה חם. צילום: ערין כמאל דקסה

בחורף באופן כללי מומלץ לאכול כמה שיותר ירקות וירקות שורש בצורה של בישול או אפייה.

אכילת בטטה מסייעת בטיפול ומניעה של מחלות ובעיות בריאותיות כמו עצירות,  מחלות לב ובעיות מעיים.

כמו כן היא מסייעת בהאטת תהליכי הזדקנות ושמירה על עור הפנים, חיזוק המערכת החיסונית, העצמות והמפרקים.

ECO_CU_IN250

בנוסף להכל – היא גם מאוד טעימה!

גללו מטה למתכון סלט בטטה חורפי…

למתכוני בטטה נוספים:

לביבות בטטה ללא גלוטן

מרק בטטה ועדשים

תבשיל שכבות בטטה ואורז עם קארי

מתכון סלט בטטה חם

מצרכים:

שתי בטטות בינוניות

חופן פטרוזיליה

גבינת עזים או גבינה טבעונית קשה

לימון פרוס

שמן זית

תבלינים לפי הטעם (פלפל שחור, נענע וכד')

הוראות הכנה:

שוטפים היטב את הבטטה, חותכים לקוביות ומסדרים בתבנית.

מפזרים מעל שמן זית ואת התבלינים.

מכניסים את הבטטה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה.

כשהבטטה רכה מוציאים מהתנור, קוצצים את הפטרוזיליה ומפזרים מעל.

מוסיפים קוביות גבינת עזים או גבינה טבעונית קשה ומעל פרוסות לימון.

השאירו תגובה: