O3_FLYL

Powered by WP Bannerize

O3_FLYR

Powered by WP Bannerize

תבשיל שכבות בטטה ואורז עם קארי בשמן קוקוס

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות בישול בריא
סדר באכילה לפי הרמב"ם

מתי יגיע תור הבטטה? צילום: 123RF

תבשיל שכבות בטטה ואורז עם קארי בשמן קוקוס

מרכיבים:
בטטה אחת גדולה
1 כפית גדושה של שמן קוקוס (עבור הבטטה)
½ כפית מלח
מיץ מחצי תפוז
1 ספל של אורז חום מבושל (הוא צריך להיות מעט דביק, כדי שישמש לשכבות)
1 כפית שמן קוקוס (עבור האורז)

 

אופן ההכנה:
מבשלים במים או מאדים את הבטטה עד שהופכת לרכה (אבל לא רכה מדי). מוסיפים את כפית שמן הקוקוס, המלח ומיץ התפוזים. מועכים היטב או מכניסים לבלנדר או מעבד מזון, עד לקבלת מרקם קליל ואוורירי. התערובת תשנה את צבעה מעט ותהיה מאוד חלקה. טועמים ומתאימים את התיבול, עפ" הצורך.

לוקחים את תערובת האורז החם, מוסיפים מלח וכפית אחת של שמן קוקוס. מערבבים יחדיו. משתמשים בטבעת מתכת או כל סוג של מיכל עגול או מרובע ליצירת השכבה. מניחים את האורז בתחתית, לוחצים מטה בעזרת האצבעות עד ליצירת בסיס יציב. מוסיפים מחצית מתערובת הבטטה ולוחצים מטה, לאחר מכן מוסיפים שכבה נוספת של אורז. לסיום שכבה עליונה של הבטטה. מרימים את טבעת המתכת ונהנים!
ניתן לשמן את הטבעת עם מעט שמן קוקוס או זית, במידה והתערובת מתחילה להידבק.

מומלץ להגיש סמוך למועד ההכנה.

הערה: אם אין בידכם טבעת מתכת, או שאינכם מעוניינים ליצור שכבות, פשוט צרו מעגל שטוח מהאורז, ופזרו את הבטטה מעל, תוך השארת קצוות נקייים. הוא ייראה כמו עוגה.|

ניתן להוסיף גם ירקות מבושלים על השכבה העליונה, במידה ורוצים ליצור מראה צבעוני של שלוש שכבות.

לגיוון:
כפית אחת של קינמון טחון או ציפורן טחון לבטטה. או גרדת קליפת תפוז. ניתן להוסיף שכבה נוספת של ירקות מבושלים כגון: ירקות ירוקים, בצל או פלפל אדום, או להיות יצירתיים בשילוב של צבעים ורעיונות שונים למרכיבים אחרים. לתבשיל בסגנון הודי – מוסיפים לבטטה קארי צהוב.

 


 

השאירו תגובה: