Thymoquin_Fly
In2024_Fly

מרק בטטה ועדשים - מעדן

מאת: ליאת אורפלץ
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

מרק בטטה ועדשים – מעדן

מצרכים:

3 בטטות
3 תפח"א
10 גזרים
3 בצלים
2 כפות שמן קנולה מכבישה קרה או מזוכך
כוס וחצי עדשים חומות/ ירוקות שהושרו במים כל הלילה (ואם אפשר עד להנבטה במשך יומיים תבוא עליכן הברכה).
מים – 2 קומקומים רתוחים
חבילת שמיר
כף כורכום או לפי הטעם
כף כמון או לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט (לא חובה)
מלח לפי הטעם
בלנדר ידני
סיר גדול

הכנה:

מטגנים בצלים קצוצים בשמן. חותכים את כל הירקות לחתיכות בינוניות ומאדים מספר דקות.
מוסיפים 2 קומקומים רתוחים של מים.
מבשלים הכל על להבה גדולה עד לרתיחה נוספת.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש.
מכסים את הסיר במכסה באופן חלקי.
בהמשך מוסיפים אבקת מרק ומלח.
לאחר 45 דקות בישול מוסיפים את העדשים.
מבשלים 20 דקות נוספות, טועמים ומוסיפים כורכום וכמון.
טוחנים הכל בבלנדר הידני עד לקבלת מרקם אחיד  (אפשרות נוספת להשאיר מעט חתיכות של ירקות)
מוסיפים שמיר קצוץ
מבשלים 5 דקות נוספות
ומגישים.

לשובע.

רות ליאת אורפלץ

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו