SunnyDew_Fly
barimax_3dage_Fly

סושי קוריאני (קימבאפ) טבעוני

מאת: אביטל סבג
זמן קריאה: 2 דקות
סושי טבעוני עשיר בכל טוב
סושי קוריאני (קימבאפ) טבעוני. צילום: מיכל לנרט

סושי קוריאני (קימבאפ) טבעוני. צילום: מיכל לנרט

Bari13_Inside

במתכון הבא נשתמש באורז מלא או אורז יסמין לבן.

ניתן גם להכין סושי טבעוני ללא אורז, בדיוק באותה דרך.

מניחים את החסה ראשונה מעל הנורי ומעליה את כל המצרכים שאנחנו אוהבים,מגלגלים וחותכים.

אני מוצאת שעבורי יותר קל לי לעכל את הסושי ללא אורז.

לחלקנו האורז המלא קשה לעיכול.

לכן, בגירסה זו, בהחלט אפשר לוותר עליו.

למתכוני סושי נוספים:

סושי עם אורז שחור וירקות

איך מכינים סושי רואו פוד ללא אורז?

סושי לדר במלית גבינת עיזים או טופו

למתכון סושי קוריאני (קימבאפ)

המצרכים הדרושים לרול:

אצות נורי (מאצת נורי אחת מגולגלת ברול ניתן לקבל 5 יחידות סושי)

אורז מלא עגול או יסמין ,שבושל מראש (הנחיות לבישול האורז בתחילת המתכון) והתקרר (אפילו שאריות מיום קודם)

2 כפות רוטב שומשום

אומבושי – ממרח שזיפים מלוח / לחילופין חרדל

בצל ירוק – חתוך לפרוסות

מלפפון פרוס לרצועות דקות

גזר חתוך לרצועות דקות

נבטי חמנייה

פיסטוקים,שומשום, גרעיני חמנייה

אבוקדו בעונה חתוך לרצועות דקות

טופו – חתוך לרצועות מושרה ברוטב סויה ומאודה בתנור

פטריות שיטאקי טריות מושרות ומאודות ברוטב סויה

חסה משי

וואסבי – חזרת יפנית חריפה

רוטב סויה אורגני

אופן ההכנה

בישול האורז:

משרים אורז מלא עגול או אורז יסמין למשך שעתיים.

מסננים את המים ומכניסים לסיר עם יחס של כוס אחת על שתי כוסות מים.

מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה.

מבשלים עד שהמים מתאדים (כ-40 דקות).

מכניסים את האורז המוכן לכלי, רצוי מעץ.

שלבי הכנת הסושי:

לכמות של 1/2 ק"ג אורז יוצקים שתי כפות שמן שומשום ומערבבים היטב.

מניחים את המחצלת על משטח נקי, מניחים על המחצלת את אצת הנורי כשצידה המחוספס כלפי מעלה.

בעזרת כף עץ, יוצרים שכבה אחידה של אורז לא עבה, עד החצי של האצה.

לשים לב להשאיר מסגרת ללא אורז בהתחלת האצה ובסופה.

להניח את המוצרים שאתם אוהבים בתחילת האצה בחלק שקרוב אליכם, אך לא במסגרת שהשארנו ללא אורז, אלה בדיוק היכן שהתחלנו את שכבת האורז.

להרטיב את סוף האצה לכל אורכה וכעת להתחיל במלאכת הגלגול:

א. לגלגל חצי סיבוב לכיוון הנגדי אלינו יחד עם המחצלת

ב. להפריד את המחצלת ולגלגל עוד סיבוב

ג. להפוך את המחצלת עם הנורי לצד שלנו , כשסוף הנורי כעת מולנו

ד. להדק טוב טוב את המחצלת לאצה לכל אורכה

כעת כל הסושי מגולגל ואפשר להוציא לגמרי את המחצלת.

המתכון לקוח מתוך הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן" של אביטל סבג.

הספר ניתן לקניה ישירה באתר של אביטל סבג ובחנויות סטימצקי, גם בגירסה האנגלית.

צילום: מיכל לנרט, עיצוב גרפי: אדי גולדפיין -ביטויים, עריכה: תמר מור סלע.

אביטל סבג באינסטגרם: @avitalsebbag

צרו קשר עם אביטל סבג



    * שדות חובה

    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו