natu_Fly
In2024_Fly

נזיד מש עם ירקות

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

חומרים:
 
מעט שמן זית לטיגון
בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
מעט ג'ינג'ר מגורד
1/2 כפית מהזרעים: כוסברה, כמון, חרדל
קוביות גזר
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
2-3 עגבניות בשלות חתוכות
מעט קארי
מלח, פלפל
כוס מש שהושרה ללילה/ למספר שעות
2 כוסות עם קוביות ירקות לבחירה (דלעת, בטטה, כרובית, קולרבי, שורשים, תפו"א וכו')
חופן עלי פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
 
אופן ההכנה:
 
מטגנים בסיר את השמן עם הבצל עד שהבצל משחים קצת, מוסיפים את השום והג'ינג'ר. אחר כך מוסיפים את הזרעים וכשהם קופצים מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים טוב כ-2 דקות . לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, סוגרים את מכסה הסיר ונותנים לחומרים להתבשל למעין רוטב עגבניות. כשרותח הרוטב, מוסיפים את אבקת הקארי (אם רוצים קצת חריף), מלח עשבים (לפי הטעם) ואת המש. מערבבים מעט ומכסים את הכל במים. מכסים את הסיר ולאחר הרתיחה מקטינים את האש ומוסיפים את הירקות. מבשלים עד שהמש מתרכך. אפשר להוסיף עוד מים במהלך הבישול, אם רוצים תבשיל מרקי יותר. לפני ההגשה, מוסיפים פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים.

גיוון:
הוספת תבלינים (למשל, זרעי קימל, אניס, שומר, קצח), הוספת ירקות אחרים בבישול, הוספת חלב קוקוס בסוף ועוד.


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו