Nadar_Fly
Thymoquin_Fly

מרק ערמונים מ-4 מרכיבים

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
מרק מפנק ומתקתק שמרגיש מוקרם (אבל לא). מסייע להרגעת מיגרנות ולסובלים ממעי רגיז, עצירות, לחץ דם גבוה, קנדידה, פיברומיאלגיה, כולסטרול וסכרת

מרק ערמונים מארבעה מרכיבים. צילום: אפרת נבון

Thymoquin_In

החורף מתקרב ואין כמו מרק ערמונים כדי לחמם את הבטן והלב.

את הערמונים קל להשיג באריזות ואקום וניתן גם לקלוף ידנית.

הדרך הכי פשוטה לעשות זאת היא לחרוץ באמצע הערמון באמצעות סכין חדה, להכניס לסיר מים רותחים ולחלוט במשך  10 דקות.

למתכוני ערמונים נוספים:

אורז אדום מלא עם ערמונים

מרק פטריות וערמונים קרמי

תבשיל פריקה, עדשים וערמונים

מתכון מרק ערמונים מ-4 מרכיבים

המתכון מתוך הספר "טעים לאכול בריא" שנמכר בסניפי ניצת הדובדבן ובמרכז תרפא

חומרים ל-6 מנות:

בצל גדול קצוץ או 2 כרישות פרוסות

כף שמן זית

150 גרם ערמונים

2 בטטות בגודל בינוני

לתיבול: כפית מלח הימלאיה ומעט פלפל לבן

הוראות הכנה:

אדו את הבצל או הכרישה בסיר מכוסה על אש נמוכה. ערבבו מידי פעם, למשך כ-10 דקות עד להשתקפות. במידה והבצל נדבק לתחתית הסיר, יש להוסיף כף מים.

הוסיפו כף שמן זית, כסו שוב את הסיר, והמשיכו לאדות כ-3 דקות נוספות.

מוסיפים את הבטטות והתבלינים.

אם הערמונים טריים, מוסיפים גם אותם. אם הם משקית ואקום, יש להוסיפם ב-10 הדקות האחרונות של הבישול.

המשיכו לבשל כ-5 דקות (כסו את הסיר, אך ערבבו פעם אחת באמצע).

הוסיפו מים עד לכדי כיסוי כל החומרים ועוד כוס אחת נוספת.

הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.

בשלו בסיר מכוסה במשך כ-30 דקות, עד לריכוך הבטטה.

בסיום הבישול, יש לטחון את המרק  ולהגיש.

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו