paulinleftf

Powered by WP Bannerize

PAULIN_FLYR

Powered by WP Bannerize

תבשיל פריקה עדשים וערמונים

צילום: יוסי פונס

השף זיו שטיינברג מהסטודיו לבישול מגיש מתכון חורפי מושלם

 

מרכיבים

2 כוסות פריקה שטופה (500 ג')

1 כוס עדשים ירוקות שטופות (250 ג')

5 כפות שמן זית

3 כרישות פרוסות לעיגולים

800 ג' דלורית קלופה חתוכה לקוביות גדולות

צרור תימין

סלסילת פטריות שמפיניון – חתוכות גס

200 גרם ערמונים בוואקום חתוכים גס

10 שיני שום קלופות ומעוכות

2 כפיות מלח

1 כף פפריקה מתוקה

3 כפות בהרת

1 פלפל חריף אדום מחורץ

3 עלי דפנה

1 מקל קינמון

15 שזיפים מיובשים מגולענים

מים רותחים עד הקו המסומן

הכנה:

מחממים את הסיר על אש בינונית ובוזקים שמן זית. מוספים לסיר את הכרישה, הדלורית והתימין ומאדים לשקיפות והשחמה קלה. מוסיפים את השום והערמונים, מערבבים היטב וממשיכים לאדות. כאשר מתחילים להריח את השום מוסיפים את הפטריות והשזיפים המיובשים ומערבבים היטב . מוסיפים את הפפריקה, הבהרת והמלח ומערבבים היטב עד שמריחים את התבלינים.

מוסיפים את הפריקה והעדשים מערבבים ומוסיפים מים חמים עד קו הסימון. מוסיפים פלפל חריף, מקל קינמון ועלי דפנה. מערבבים הכל היטב וסוגרים את המכסה. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. כאשר עולים אדים מבעד לשסתום, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 20 דקות. מסירים מהאש וממתינים 10 דקות. מעבירים בזהירות את השסתום למצב שחרור אדים. לאחר שחרור האדים פותחים את הסיר ומגישים.

 

המתכון באדיבות סולתם ושף זיו שטיינברג, הסטודיו לבישול.

השאירו תגובה: