טעים להכיר את ליב עזריה
ליב עזריה מבטיחה לנשים שאפשר להשקיע בעצמן מבלי להשקיע במטבח. מסקרן לשמוע איך היא, בתור אישה עסוקה בעצמה, מצליחה לשמור על תזונה נכונה ומגוונת.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
למי שאוהבת אוכל קשה להצביע על מאכל אחד בלבד. ואם בכל זאת אז דגים הם הפייבוריט שלי בכל וורסייה תנור /צלייה/אידוי/ נא.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
שבת בבוקר עבורי זה ארוחת בוקר משפחתית שמחה מלאה בצבעים של ירקות ביצים אורגניות חומוס משובח חצילים ומלא מלא ירוקים.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
הבוקר שלי מגוון מאוד והוא תלוי עונה ,מצב רוח ומצב הורמונאלי וזה נע בין שייק ירוק לדייסת קוואקר או לחם שקדים עם אבוקדו וירקות או פודינג ציה.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
המיתוס הגדול ביותר הוא ששומן זה גנטי.
המחקר הרפואי יודע לומר שלגנטיקה יש מרכיב אחד במשוואה אבל המרכיב הגדול והחשוב יותר הוא ההבנה שיש לנו יש כפתור הדלקה וכיבוי של ביטוי הגנים שלנו זה אומר שאנחנו מפעילים או מכבים את הגנים ואיך שנתייחס לגוף שלנו ישפיע על איך שנראה וכמה נשקול ,זאת ידיעה ששמה אותנו כאחראיים הבלעדיים על החיים שלנו.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
קוסקוס עם ירקות וקינמון מעלה בי זכרונות ובעיקר געגועים לסבתא הנהדרת שלי.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
התקלת אותי ,פחות מתחברת ל-״בחיים לא״ כי החיים שלי הם לא שחור או לבן ובכללי אני אוהבת לנסות ולטעום. אם אני חושבת על זה אז פירות ים ולא בגלל הטעם או הרכיבים התזונתיים רק מטעמי כשרות.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
כריך מלחם שקדים, ירקות אגוזים תמרים ומים.
מה החטא האהוב עליך?
עוגת גבינה ברור ש-עוגת גבינה.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
אני מאמינה שכל אחד מתחבר למשהו אחר ולא רק ברמת הטייטל אלא ברמת האדם החיבור והכימיה ביניהם.
מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?“
משפט שאני מוצאת בו את החיבור בין גוף לנפש ,אי אפשר לטפל רק בגוף בלי הנפש וההיפך.
האכילה שלנו מגיעה מבפנים החוצה ומהחוצה פנימה; מה שאוכל אותך מדבר על המחשבות שלך שמייצרות רגש שמייצרות פעולה שבסופו של דבר תקדם אותך או תעכב אותך בדרך אל המטרה שלך עם המשקל והאוכל.