Nadar_Fly
bari14_Fly

טורטייה תירס מקסיקני עם שעועית שחורה, אבוקדו ורוטב כוסברה

מאת: פיליס גלזר
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה בחגיג של צבעים, בהשראת המטבח המקסיקני - העשיר במנות צמחוניות. טעים, טעים, טעים!

צילום: פיליס גלזר

Thymoquin_In

המרכיבים ל 6-8 מנות

למילוי

לסלסה כוסברה

אופן ההכנה

לשעועית השחורה

שורים את השעועית השחורה במים לכסות במשך כל הלילה. מסננים, מכסים במים לכסות, מוסיפים עלי דפנה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-45 דקות, או עד שהשעועית רכה, אך לא קווצ'. מסננים היטב אך שומרים כ-חצי כוס מהנוזלים בצד. מועכים את השעועית למחית אך משאירים כשליש שלם. מוסיפים את התירס, אם משתמשים.

מחממים מחבת בגודל בינוני ומוסיפים את שמן הקוקוס. מטגנים את הבצל האדום עד להזהבה. מוסיפים את השום ומבשלים כ-2-3 דקות. בוחשים פנימה את השעועית ומי בישול ומבשלים עד שהתערובת סמיכה, לא נוזלית אך לא יבשה. מכסים ושומרים חמימים.

למילוי ולסלסה

מכינים את כל החומרים למילוי ושמים בצד. מטפטפים מיץ לימון על האבוקדו למנוע השחרה. בבלנדר, טוחנים את העגבניות בפולסים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לטחון עד למרקם הרצוי (מעט סמיך).

לטורטיות

מפשירים את הטורטיות ומחממים מחבת נון-סטיק. מכניסים טורטייה אחת ומתיזים עליה מעט מים. הופכים ועוברים על הפעולה. מוציאים את הטורטייה כאשר היא מתחממת אך לא מתקשה. מוציאים כל טורטייה מבושלת ומכסים במגבת. ממלאים בשעועית וירקות ויוצקים מעט סלסה ואוכלים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו