Laisha_Fly
supherb_Fly

המזונות שיסייעו לנו לשמור על רמת pH מיטבית

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
ד"ר אלחנדרו יונגר מסביר מדוע חשוב לשמור על רמת חומציות נמוכה בגוף, ומפרט אילו מזונות יגבירו ואילו יפחיתו אותה

המזונות שיסייעו לנו לשמור על רמת pH מיטבית. צילום: pixabay

Nikui_IN

מזונות מסוימים מכילים חומצות או אלקלים (מלחים מסיסים), ואחרים (כגון לימון) יוצרים חומציות או אלקליות בגוף כשמשלבים אותם במיצים וחומצות עיכול.

תזונה עשירה במזונות יוצרי אלקליות היא המפתח לבריאות טובה לאורך זמן.

היא עוזרת בטיהור מרעלים, תפקיד חשוב מאוד, משום שהגוף כבר עובד על סילוק פסולת חומצית שנוצרת במטבוליזם וכך אנחנו נמנעים מלהוסיף למעמסה שמוטלת עליו.

קל לבדוק את רמת ה-pH בגוף בעזרת נייר בוחן לבדיקת הריר (נייר לקמוס), שאותו אפשר להשיג בכל בית מרקחת.

בהמשך תמצאו רשימה כללית של מזונות נפוצים גורמי חומציות או אלקליות.

את ההשלכות הבריאותיות של החיים החומציים שלנו אנחנו רואים באובדן צפיפות העצם.

יותר ויותר נשים מאובחנות כלוקות באוסטיאופניה (ירידה קלה בצפיפות העצם) או אוסטאופורוזיס (דלדול מַסת העצם).

רוב הרופאים נותנים לנשים כאלה סידן ומורים להן לאכול יותר מוצרי חלב כדי להשיג עוד סידן "בונה עצם".

אבל הם אינם מבינים שהעצם דומה לטבלית "אלקה-זלצר", והיא תתפורר ותשחרר מלחים בניסיון להעלות את רמת האלקליות בדם שנעשה חומצי בצורה כרונית.

העצמות מתמוססות משום שהדם כבר חומצי, ובכל זאת נאמר לחולות לאכול עוד מוצרי חלב, שיוצרים חומציות נוספת.

הגברת צריכת מוצרי חלב עלולה לגרום דווקא לאפקט ההפוך. צילום: pixabay

הגברת צריכת מוצרי חלב עלולה לגרום דווקא לאפקט ההפוך. צילום: pixabay

בנוסף, סידן אינו מגיע לעצמות ולא נספג בהן ללא רמה מספקת של ויטמין D, אבל רופאים במערכת הרפואה הציבורית רק לעיתים רחוקות בודקים את רמתו בדם.

לו אבחנו, ראשית לכול, את רמת החומציות בדם, יכולים היו לבחור בטיפול בונה חיים ולא הורס חיים, שיכול היה לעזור לגוף לשקם את עצמו.

למאמרים קודמים בנושא חומציות הגוף:

בסיסי לדעת: חומציות מהי?

כמה אתם חומציים?

7 עצות שיגנו על גופכם מפני נזקי החומציות

טבלת מזונות יוצרי חומציות ומזונות יוצרי אלקליות:

מזונות יוצרי חומציות[1]

מזונות יוצרי אלקליות

אגוזים

אורז

אלכוהול

בטטה

ביצים

בננות

בשר בקר

בשר כבש

דגנים

מוצרי חלב

משקאות קלים

סוכר

עגבניות (מעובדות)

עוף

פירות לא בשלים

קטניות (רוב הסוגים)

שזיפים ושזיפים מיובשים

תירס

תרנגול הודו

אגוזי ברזיל

דבש

דוחן

ירקות (רובם)

כוסמת

עדשים

פולי סויה

פירות בשלים (רובם)

שעועית אזוקי (יפנית)

שעועית לימה

שקדים שרויים במים

 

[1] הערת העורך המדעי: יש לציין שבטבלאות מסוימות מופיעות הבטטה והבננה כמזונות יוצרי אלקליות, ודבש מופיע דווקא כמזון שיוצר חומציות. מובן שטבלה זו חלקית ואינה כוללת את כל מגוון המזונות.


המאמר לקוח מתוך הספר "ניקוי רעלים – תוכנית אישית לשיקום יכולתו הטבעית של הגוף לרפא את עצמו" בהוצאת פוקוס.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו