LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

הכורכום והמפרקים

מאת: דורית דן
זמן קריאה: < 1 דקה
בעת האחרונה בוצעו מחקרים שגילו את מקור סגולותיו הרפואיות של הכורכום, בזכות החומר הפעיל כורכומין. המסייע לגוף לטיפול בדלקות מפרקים

כורכום; צילום: 123RF

Bari15_In

הכורכום צמח רב שנתי, הוא אחד מהזנים הרבים המשתייכים למשפחת הזנגביל.  צבעו צהוב וקליפתו חומה. הכורכום ידוע כתבלין מאכל ונפוץ ברפואה המסורתית האיורוודית כ- 5,000 שנה. שימש בימי קדם בפולחנים, לצביעת בדים ולשמר מזון בשל תכונתו הנוגדת חמצון. ברפואה העתיקה השתמשו בו כדי לשמור על הבריאות על ידי טיהור הדם, הגנה על הכבד, הרגעת העיכול, טיפול במפרקים, טיפול במחלות עור ועוד.

בעת האחרונה בוצעו מחקרים שגילו את מקור סגולותיו הרפואיות של הכורכום, בזכות החומר הפעיל כורכומין. הכורכומין מסייע לגוף נגד דלקות מפרקים, מחזק מערכת חיסון, מגביר את יכולת הגוף להלחם בפתוגנים. כאנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי, אנטי פרזיטי, מסייע במחלות של מערכת העיכול, מוריד רמות סוכר בדם ועוד.

מכיוון שהתבלין המצוי היום בשוק עובר תהליך סינטטי, רצוי להשתמש בשורש הטרי המצוי היום בשווקים בשפע, או לטחון את השורש באופן עצמאי.

מתכון של ממרח כורכום המסייע למפרקים:

אפשר למרוח על לחם, להוסיף לתבשיל, למרק ועוד.
100 גרם שורש כורכום טרי
50 גרם שורש זנגביל טרי
6 שיני שום או יותר
1 אגודה כוסברה
1 אגודה פטרוזיליה
100 גרם אגוזי מלך מושרים לחצי שעה
1/2 עד 1 כוס שמן זית לפי הטעם
מלח ים
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד למחית חלקה.
(אני אוהבת לגרד בפומפייה את הג'ינג'ר והכורכום לפני הטחינה במעבד, אבל זה השיגעון שלי)
אפשר לחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא.

תוכלו לקרוא הרחבה על הכורכומין וסגולותיו כאן.

 

נפלאות המטבח הטבעי של D-Food מציע משלוחים לפסח עד הבית.

דורית דן יוצרת הטעמים
בעלת קייטרינג טבעוני, יועצת לתזונה בריאה, מנחה סדנאות בישול בריא וניקויי מעיים.
מגישה תפריט טבעוני בריא ומגוון  לפסח

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו