META_FLYL

Powered by WP Bannerize

11_flyR

Powered by WP Bannerize

דבשה (מולסה)

מאת: ד"ר ג'וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל מתוך הספר הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס
דבשה, או בשמה האחר מולסה (Molasses), היא תוצר שארית בתהליך זיקוק הסוכר. בעת הזיקוק של קנה סוכר או סלק סוכר, המיץ שנסחט מן הצמחים מבושל לתערובת סירופ שממנה מוצאים גבישי הסוכר.
סוכר

צילום: pixabay


דבשה, או בשמה האחר מולסה (Molasses), היא תוצר שארית בתהליך זיקוק הסוכר. בעת הזיקוק של קנה סוכר או סלק סוכר, המיץ שנסחט מן הצמחים מבושל לתערובת סירופ שממנה מוצאים גבישי הסוכר. הנוזל החום-שחור שנשאר הוא הדבשה. אולם, דווקא בתוצר השארית נשארים מרבית החומרים המזינים שמצויים באופן טבעי בקנה הסוכר. אם מקור הדבשה הוא קנים שגודלו באדמה טובה, יש לה ערך תזונתי טוב.

הדבשה מכילה 25%-20% מים, 50% סוכר ו-10% מינרלים. שאר המרכיבים הם חלבונים וחומצות אורגניות. מדרגים את הדבשה בהתאם לצבעה ולכמות הסוכר שבה. הבהירה יותר נוצרת בתהליך זיקוק קצר יותר ומכילה יותר סוכר. הכהה יותר נוצרה בתהליך זיקוק ארוך יותר ולכן מכילה פחות סוכר ויותר חומרים מזינים ומוצקים.

בספרו 'כוח הריפוי של המינרלים' (The Healing Power of Minerals) ממליץ פול ברגנר (Paul Bergner) על דבשה כהה מאיכות טובה, כתוסף מינרלים טבעי. היא עשירה מאוד בברזל, מנגן, סידן, אבץ, נחושת, כרום ואף מכילה כמויות קטנות של אשלגן ומגנזיום.


שימוש בדבשה


בשל טעמה החזק, משתמשים בדבשה לעיתים קרובות באפייה. היא מתאימה במיוחד לבישול מאכלי בשר וירקות, כממתיק וכחומר צבע. כמות הדבשה צריכה להיות כפולה מכמות הדבש שבמתכון ויש לאחסן אותה במקום יבש וקריר.

למידע נוסף אודות דבשה (מולסה) מתוך הספר הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס

השאירו תגובה: