גבינת קשיו מעושנת טבעונית
לרגישים לחלב, לטבעונים ולכל מי שמעוניין בגיוון בריא וטעים לשולחן החג – גבינת קשיו שלא יפסיקו לדבר עליה (ולהתענג עליה) מסביב לשולחן.
ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו טימין או רוזמרין לתערובת לקבלת טעמים נוספים.
למתכוני בריאות נוספים של גבינות טבעוניות:
מתכון לגבינת קשיו מעושנת וטבעונית
מצרכים:
כוס (150 גרם) אגוזי קשיו טבעיים
½ כוס (40 גרם) שמרי בירה
כף פפריקה מעושנת
כף אבקת אגר-אגר (ליצירת המרקם הקשיח)
שן שום
מיץ מלימון אחד
¼ כפית כורכום (לצבע)
¼ כפית קאיין (לחריפות קלה)
½1 כוסות (350 מ"ל) מים
קורט מלח
אופציונלי: כף סירופ מייפל (לאיזון הטעמים)
אופציונלי: עשבי תיבול קצוצים
הוראות הכנה:
הכניסו לבלנדר את חצי מכמות המים יחד עם כל שאר המרכיבים, מלבד האגר-אגר. טחנו עד לקבלת תערובת חלקה.
בסיר קטן, ערבבו את שארית המים עם האגר-אגר.
הביאו לרתיחה וערבבו במשך 5 דקות עד שהאגר נמס לחלוטין.
שלבו את תערובת הקשיו מהבלנדר עם תערובת האגר בסיר, ערבבו היטב עד לאיחוד.
שפכו את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה או תבנית סיליקון.
הכניסו למקרר למשך שעה לפחות, עד שהגבינה מתייצבת.
למרקם קשה יותר, ניתן לאפות את הגבינה בתנור בחום נמוך (כ-100 מעלות צלזיוס) למשך 30-60 דקות לאחר הקירור.