INS25_Fly
MarinaNew_Fly

באבא גנוש - מנה ים-תיכונית בריאה

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
מטבל חצילים בעל מרקם משיי וטעם עשיר - מתכון מתוך התוכנית להתחדשות הכבד

באבא גנוש. צילום: pexels

Liat_IN2

באבא גנוש הוא המתאבן המזרח-תיכוני האהוב על ד״ר חנונה.

המילה ״באבא״ פירושה בערבית ״אבא״ והיא גם משמשת כינוי חיבה.

״גנוש״ פירושה ״ענוג״ או ״מפונק״.

שילוב המילים ״באבא גנוש״ מתורגם כ״אבא ענוג או מפונק״.

ד״ר חנונה מבטיח לכם שהשם הולם את טיב המנה המדהימה הזאת.

זמן הכנה: 10 דקות,  זמן בישול: 20 דקות,  הזמן הכולל: 30 דקות
(ועוד 10 דקות לצינון)

למנות ים-תיכוניות בריאות נוספות:

סינייה טבעונית

עראיס פטריות

פאייה ים-תיכונית

מתכון לבאבא גנוש

מצרכים ל-4 מנות:

3 חצילים בגודל בינוני, חצויים לאורכם

3-2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק או כתושות בכותש שום

3 כפות טחינה

½ כוס מיץ לימון סחוט טרי, מ-4 לימונים

1 כפית מלח

שמן זית כתית מעולה

2-1 כפות גרגירי רימון טריים, לפי הטעם

הוראות הכנה:

חממו מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, והניחו נייר אפייה על תבנית התנור.

הניחו את החצילים על התבנית עם החלק החתוך כלפי מטה.

אפו בתנור עד לריכוך, במשך כ-20 דק׳, הוציאו מהתנור והניחו לתבנית להצטנן על משטח העבודה כ-10 דק׳.

קלפו את החצילים או הוציאו את הבשר בכף, ומעכו אותם במעבד מזון או במועך תפוחי אדמה בקערה בגודל בינוני.

הוסיפו שום, טחינה, מיץ לימון ומלח, וערבבו היטב.

הזליפו שמן זית מעל והגישו עם מעט גרגירי רימון טריים.


המתכון לקוח מתוך התוכנית להתחדשות הכבד המפורטת בספר "כבד שומני – המגפה השקטה", בהוצאת פוקוס.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו