עוגת תפוחים עם קינמון
חומרים:
יוגורט ביו 1.5% שומן – 2 חבילות של 200 גרם
3 ביצים מקושקשות
12 כפות קמח כוסמין / קמח שיפון מלא
12 כפות שיבולת שועל
כ- 6 כפות צימוקים
6 כפות חצאי שקדים קלופים דקים
כ-12 חצאי אגוזי מלך קצוצים
2 כפות סוכר חום
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
מעט אבקת ג'ינג'ר
אבקת קינמון
5-6 תפוחים גדולים אדומים (עם הקליפה) פרוסים לרצועות דקות
אופן ההכנה:
מדליקים את התנור על חום מקסימאלי.
מערבבים היטב בקערה גדולה את כל המרכיבים (מלבד הביצים, היוגורט והתפוחים).
מקשקשים בקערה נפרדת את הביצים – מוסיפים אותם ואת היוגורטים לקערה הגדולה
ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה (אפשר להוסיף מעט קינמון לפי הטעם).
חותכים את התפוחים לחתיכות קטנות, מוסיפים אותם לעיסה ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה (אפשר לשמן אותה במעט מאוד חמאה).
מכניסים לתנור את התבנית (כשהיא מכוסה בנייר כסף) על חום בינוני.
לכ- 50-60 דקות (ב- 10 דקות האחרונות אפשר להוריד את הכיסוי ולאפות על טורבו,
זה ישחים מעט את החלק העליון אם עדיין לא מוכן).
מתכונים בריאים תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


