SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

ממרח ורדים

מאת: לורה קנוף (NC), מחברת הספר "מדריך תזונתי למניעת להפרעות עיכול", הוצאת פוקוס
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: pixabay

Jeliat_In

ורד הבר הוא הפרי של הוורד, ו-10 גרם של פירות ורדים מיובשים מספקים בין 170 ל-200 מ"ג ויטמין C וביופלבונואידים נוגדי חמצון. הם מכילים גם כמויות ניכרות של פקטין – סיבים תזונתיים מסיסים התורמים לבריאות המעיים ומסייעים לגוף להיפטר מרעלנים. ריבה העשויה מפרי הוורד היא מאכל אהוב בצפון אירופה, אך המתכון המובא להלן אינו מכיל את כל הסוכר שתמצאו בריבות ורדים. ניתן לקנות פירות של ורד הבר מיובשים, חתוכים ומגולענים, במחלקת המוצרים הצמחיים בחנות הטבע המקומית שלכם או אצל הספק שלכם לצמחי מרפא. ודאי תאהבו את הטעם החמוץ של ממרח זה כתחליף לריבה. נסו לערבב כף של ממרח זה עם הדייסה. הממרח אינו מתוק מדי, במיוחד בהשוואה לריבות התעשייתיות, והוא מכיל הרבה יותר רכיבים תזונתיים. אם אתם מעדיפים טעם מתוק יותר, הוסיפו בין ¼ ל-½ כפית של אבקת העלים הירוקים של סטיביה או 1 כפית דבש גולמי. אפשר גם להוסיף קינמון, זנגביל (ג'ינג'ר), או אבקה של כל תבלין אחר לגיוון הטעם. נסו ותיהנו.

◄ 1 כוס פרי של ורד הבר, מיובש ומגולען
◄ 2 כוסות מים
◄ 2 כפות מיץ לימון טרי
1. מומלץ לברור את הפירות כדי להרחיק שיירים של זרעים וגבעולים.
2. מלאו כלי שנפחו ½ ליטר, בעל פתח רחב, עד חציו פירות נקיים של ורד הבר, וכסו אותם במים טהורים בכמות מספקת שתמלא את הכלי. הוסיפו את מיץ הלימון. הדקו את מכסה הכלי ונערו בעדינות כדי שכל הפירות יספגו מים.
3. הניחו את הכלי המכוסה במקרר למשך 3 שעות, עד שהמים ייספגו, והפירות יהיו לחים ורכים ולא פריכים.
4. גרסה חלופית: לקבלת מרקם חלק דמוי רוטב, רסקו את הפירות השרויים במים במערבל.
5. אפשר לשמור במקרר למשך שבועיים לכל היותר.
מתקבלת כמות של כ-½ ליטר, כאשר כל כף ממרח מכילה בערך 23 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 3.4 גרם סיבים תזונתיים ו-60 מ"ג ויטמין C (2/3 מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין C).

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו