sujok_Fly
Briaa_Nov_Fly

לביבות בריאות לחנוכה

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
barimax1125_IN

חומרים:

2 תפ"א
2 בטטות בינוניות
1 בצל
3 ביצים אורגניות
כחצי כוס נבט חיטה
מעט מלח ים טבעי
מעט אגוז מוסקאט
מעט קינמון
מעט ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן הכנה:

חממו תנור ל – 180 מעלות.
מגרדים את כל הירקות גס (אפשר במעבד מזון), סוחטים במסננת (את הנוזלים לשמור למרק!), מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב. שימו לב, כמות נבט החיטה עשויה להשתנות בהתאם לכמות הנוזלים שנשארו בירקות, אם העיסה יבשה מדי – שימו פחות, אם רטובה מדי – הוסיפו נבט חיטה.
יוצרים לביבות ומניחים זו לצד זו בתבנית עם ניר אפייה. אופים כ 30 – 40 דקות. איך שיוצאות מהתנור, ניתן למשוח אותן בשמן זית (אפשר בשמן שהשרינו בו לילה קודם גבעול רוזמרין ושן שום פרוסה) ולהכניס לעוד 3 דקות לתנור.

מתכונים בריאים  תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו