התזונה המיטבית לתקופת הקיץ
מה הדבר הראשון שעולה לך בראש כשאומרים את המילה קיץ?
ישראלים רבים מדמיינים את עצמם על חוף הים או על שפת הבריכה כשלצידם פלח אבטיח צונן וגביע גלידה.
אחרים מיד מתחילים להתלונן שחם מדי בעונה זו של השנה והם כבר רואים את עצמם שרועים על הספה עם השלט של המזגן ביד.
לא סתם המילה קיץ, על אף הטמפרטורות הגבוהות שצפויות בו, מתקשרת דווקא לדרכים לקרר את הגוף.
הידעתם שברפואה הסינית ובנטורופתיה בכלל יש מזונות ואפילו תבלינים שמתאימים לקיץ (ואחרים לחורף)?
בקיץ חשוב מאוד להקשיב לגוף שלנו.
הוא כבר יידע לדרוש אוכל קל, מרענן, שכרוך בבישול פשוט או ללא בישול כלל.
מה כדאי לצרוך בקיץ?
פירות וירקות
בסיס הארוחות שלנו בקיץ יהיה ירקות ופירות העונה.
הם קלים לעיכול ומכילים כמות גבוהה של מים העוזרת להידרציה.
מומלץ לאכול מזונות ששומרים על קרירות הגוף, כמו: מלפפון, מלון, מנגו, ירקות עלים ירוקים או מרקים קרים.
אני ממליצה להכניס גם את התירס לצלחת של הקיץ. הוא עשיר בסיבים, מינרלים וויטמינים A, B ו-E.
ישראל התברכה בשפע של ירקות ופירות.
אפשר להכין מהם פלטה צבעונית ולנשנש לאורך כל היום, להכין בקופסאות ולקחת לעבודה או לבילוי, או להכין מהם שייקים טבעיים בשילוב של עלים ירוקים, מיצים ואפילו גלידות ביתיות.
פירות העונה עשירים בוויטמין סי שעוזר לספיגת הברזל בדם, מה שמחזק מאוד את מערכת החיסון שלנו.
בין הפירות המומלצים: פירות הדר, מנגו, קיווי, לימון ואננס.
שימו לב, שרוב הפירות מכילים גם כמות גבוהה של סוכר.
לכן, לסוכרתיים מומלץ לבדוק מה הערך הגליקמי שלהם ולאכול מהם במידה.
תזונה ים תיכונית
מומלץ להימנע ממזון מטוגן, מעובד ומתועש.
זה נכון לגבי כל השנה, אך בקיץ לגוף שלנו קשה יותר להתמודד עם מזון שלוקח לו הרבה זמן להתעכל ודורש הרבה מים בתהליך.
מזון מתובל מדי יכול להגביר את חום הגוף לכן הוא מתאים יותר לחורף.
שלבו יוגורט עם הפירות והירקות והעדיפו חלבון איכותי שמקורו בדגים ולא בבשר אדום.
אפשר לשלב גם פולי סויה כתחליף לחלבון, שעשירים בחלבון וויטמין B.
כך תיהנו מתזונה אנטי דלקתית שתחזק את מערכת החיסון שלכם וגם תסייע בשמירה על משקל תקין.
זה הזמן להכין סלטים טובים, עשירים וצבעוניים המורכבים מירקות טריים.
כמו-כן להעדיף בישול ביתי המשלב פחמימות מלאות בכמות הנכונה.
פטריות הן מזון מעולה לקיץ. הן עשירות בוויטמינים B ו-D, סלניום ואשלגן ויש בהן מעט קלוריות.
אפשר להוסיף אותן לסלטים או לשלב בפסטה מזוקיני או עדשים.
אל תוותרו על סלט פטריות מוקפצות. הגישו אותו עם אגוזים ופיצוחים לקבלת מרקם עשיר וטעם נפלא.
אצל רובנו חום הקיץ מפחית את התיאבון.
לכן, אני ממליצה לסדר את הארוחות כך שלא יכבידו עליכם מדי אך יספקו הזנה מסודרת,טובה ומאוזנת.
כמו-כן יש להקפיד על שתייה מרובה של מים או מיצים טבעיים עם קרח.
אבל אם זה מיצים, יש גם הרבה סוכר… אז כבר עדיף שייקים שיש סיבים.
הם נותנים תחושת שובע והם מספקים לגוף את המינרלים והוויטמינים הדרושים לבריאותנו.
למאמרים נוספים בנושא תזונת קיץ:
פעילות ספורטיבית
שמירה על כושר גופני ופעילות ספורטיבית היא אחד הכלים המוכחים לשמירה על בריאותנו.
על אף שבקיץ הנטייה היא להישאר במקומות ממוזגים אפשר לבחור בפעילות גופנית כמו שחייה, יוגה, התעמלות בחדר כושר ואפילו הליכה או רכיבה על אופניים בשעות הבוקר הקרירות או בערב לאחר שהשמש שוקעת.
בקיץ, עם עליית הטמפרטורה בחוץ גם טמפרטורת הגוף הפנימית שלנו עולה.
לכן, יש לשים לב שלא להגיע למצב של התייבשות, עייפות, גירוי וחוסר שקט.
תכננו את הפעילות הגופנית שלכם כך שהיא תתאים גם למזג האוויר.
הקפידו כמובן על הפסקות שתייה ומנוחה.
עונת הקיץ היא התקופה בה כולנו רוצים ליהנות מהחופש ומבילויים, אך חשוב לא פחות להמשיך ולשמור על בריאותנו ואם אפשר גם חטובים יותר ובטוחים בעצמנו.