ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

כמה סיבות למנגו

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ומחבר כתב העת "תזונה פלוס"
מנגו הוא לא רק פרי נהדר לקינוחים הוא גם תרופה מניעה יעילה לסרטן המעי הגס, כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת  טקסס.
מנגו חתוך. טעמו נהדר

במחקר נמצא שלפירות המנגו יש יכולת לבלום התפתחות של תאי סרטן. במחקר נבדקה ההשפעה של חמישה זנים שונים של מנגו, מתוכם קנט והדן הנמצאים בארץ.

מיצוי של פוליפנולים מפירות המנגו נבדק על תאי סרטן המעי הגס, שד, ריאות, לויקמיה וערמונית. השפעה בולמת הופיעה לגבי כל סוגי התאים החולים, אולם ההשפעה הניכרת ביותר הייתה לגבי תאי סרטן השד וסרטן המעי הגס – הפוליפנולים גרמו לאפופטוזיס (התאבדות) של התאים הסרטניים. חשוב לציין שלפוליפנולים אלו לא הייתה כל השפעה שלילית על תאים בריאים.

איך זה עובד? מיצוי של פרי המנגו בלם את תהליך המעגל ההופך תא בריא לתא סרטני. בפירות המנגו נמצאו שני סוגי מולקולות – כאלו הנספגות מהר בדפנות המעי וכאלו הנספגות לאט. המולקולות הנספגות לאט הן אלו שמונעות התפתחות סרטן – בכך שהן גורמות לאפופטוזיס של התאים החולים. כעת נערך מחקר על מנת לראות האם אכילת מנגו יכולה לעזור למניעת התפתחות סרטן גם אצל אנשים עם מצב דלקתי במעי הגס, מצב שמגביר במידה רבה את הסיכון להתפתחות סרטן באזור זה. עוד על מחלת הסרטן ניתן לקרוא כאן.

כך או כך, אכילת פרי המנגו תטיב עם המעי הגס ועם אנשים בעלי נטייה לפתח בעיות באזור זה. היחידים שצריכים להיזהר באכילת המנגו הם הסוכרתיים, שכן פרי המנגו מכיל כמות גבוהה יחסית של סוכר.

אל תזרקו את גרעין המנגו

במנגו יש הרבה יותר ויטמין C מאשר בתפוזים. אם לדייק אז פי 20 יותר מאשר בתפוז. המנגו מכיל גם כמות נכבדה של ברזל וויטמין A.

גם גרעין המנגו משמש לריפוי. ניתן להכין ממנו מרתח שטוב למצבי שלשולים ותולעי מעיים. אם בורכתם בעץ מנגו שגדל אצלכם בגינה – מרתח מעלי העץ יהיה טוב למצבי שלשול, סוכרת, לחץ דם וחום.

למרות שאת המנגו אין אוכלים עם קליפתו, מומלץ לשטוף אותו, שכן עם קטיפת הפרי יוצא מעט שרף שעלול לגרום לפריחה וגירוי בעור.

והערה אחרונה לסיום, אל תטעו בצבע המנגו. מנגו בשל יכול להיות גם ירוק לחלוטין. הריחו אותו ובדקו עד כמה הוא רך.

סלט מנגו בוסר

(מתכון של דורית בר)

רכיבים:

1 מנגו בוסר גדול
ירקות לבחירה: גזר, קולרבי, כרוב, סלרי גבעולים, פלפל
100 גר' אטריות אורז או שעועית
3-4 כפות שומשום קלוי
חופן עלי נענע או כוסברה קצוצים

לרוטב:

1/2 כוס מירין
1/2 כוס חומץ אורז
2 כפות רוטב סויה
שבבי צ'ילי
2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה:

1. לקלף ולחתוך את המנגו והירקות בסגנון ג'וליאן (לאורכם כמו גפרורים).

2. להשרות את האטריות במים חמים ל- 10 דקות עד שמתרככים, לשטוף במים קרים
ולסנן משאריות המים.

3. לערבב את חומרי הרוטב ולשפר טעמים.

4. לערבב את כל חומרי הסלט ולהוסיף את הרוטב כ- 10 דקות לפני ההגשה.

5. לפזר מעל את הנענע או הכוסברה ולהגיש בטמפרטורת חדר.

הערות: ככול שהמנגו ירוק יותר, הסלט יהיה יותר חמצמץ.
כמות המנגו ביחס לכמות הסלט כ- 25%.

גלידת מנגו, ליצ'י ופסיפלורה

(מתכון של עדי סוקול קצירי)

1. מכניסים למעבד מזון/ בלנדר את המנגו, הליצ'י והפסיפלורה בכמות שתתאים למספר השלגונים שאתם מעוניינים להכין.
2. מוסיפים עלי נענע, כפית שטוחה של פולן דבורים וכפית תותי גוג'י (לא חובה).
3. מכניסים לתבניות של שלגונים ומכיניסים למקפיא. תוך יום יש לכם שלגון מנגו טעים.

קרטיב מנגו. צילום: עדי סוקול קצירי

קרטיב מנגו. צילום: עדי סוקול קצירי

 

השאירו תגובה:
  1. לימור עברון גילת

    כרגיל – מבית היוצר של משפחת הוכברג. רצה לרכוש…

  2. רונן

    שטיפת המוח שעברנו מדהימה אם מישהו חושב שמנגו הוא קינוח.