barimax1125_Fly
Triterra_Reishi_fly

מרק כתום

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Spirulife_Shocomaca_IN

 

אופן ההכנה: (6 מנות)

2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
500 גר' בטטה חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1 כוס עדשים כתומים שטופים היטב
1 כף אבקת מרק עוף מרכיבים טבעיים בלבד
1/2 כפית כמון
2 כפיות כורכום
1/4 כפית קינמון
מעט פלפל אנגלי
2 – 1 כפיות מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל במעט שמן זית עם מעט מלח עד שהוא הופך שקוף (בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2. מוסיפים את הבטטה, הגזר ותפוח האדמה ומטגנים עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות.
4. מוסיפים כף אבקת מרק בטעם עוף ללא חומרים משמרים,ואת שאר התבלינים.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
6. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה וסיפים כף של שמן זית.
7. לטחון את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד ולתקן את התיבול.

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו