מרק בצל טבעוני מוקרם
כשקר בחוץ, הכי כיף להתחמם עם מרק בצל מוקרם, בסגנון צרפתי.
המתכון הבא מושלם לכל ארוחה, ומתאים גם לטבעונים.
אם החלטתם לוותר על הכנת ציר הירקות, תוכלו להשתמש במים במקום, אך הטעם עשיר הרבה יותר בשימוש בציר ירקות וזו גם הזדמנות טובה להכין לכם ציר ירקות אמיתי בריא לשימושים נוספים במטבח.
למתכונים נוספים של מרקים חורפיים ובריאים:
תירס ועדשים כתומות – מרק מושלם
מתכון מרק בצל טבעוני מוקרם
מצרכים:
עבור ציר הירקות (למשקיענים):
2 קישואים
4 גזרים
3 בצלים
צרור פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי
2 כרישות
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל אנגלי (גרגרים)
3 עלי דפנה
עבור המרק:
4 כוסות מציר הירקות (או 4 כוסות מים, אם החלטתם לדלג על הכנתו)
3 שיני שום
10 בצלים קטנים או 6-7 גדולים
כוס וחצי יין לבן יבש
3 כפות שמן זית
3 כפות קמח
כפית מלח
חצי כפית אגוז מוזקט
חצי כפית פלפל שחור גרוס
ענף טימין
עבור ההקרמה:
200 גרם גבינה טבעונית מגורדת של "משומשו" לפיצה ואפייה
הוראות הכנה:
מכינים את ציר הירקות:
שוטפים היטב את הירקות והעלים, קולפים את הבצלים והגזרים וחותכים גס את כל הירקות.
מסדרים בתחתית הסיר את כל העלים והתבלינים ומעליהם הירקות החתוכים.
מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כשעה על אש נמוכה.
את הנוזלים מסננים ושומרים בצד 4 כוסות עבור המרק.
את הציר שנשאר אפשר להקפיא ולהשתמש בו למתכונים נוספים.
כעת מכינים את המרק:
מקלפים וחותכים את הבצלים לרצועות בינוניות.
מחממים שמן זית בסיר כבד בגודל בינוני, מוסיפים את הבצל ומקרמלים אותו כחצי שעה על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב.
הבצל צריך להשחים, אך לא להישרף.
מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים היטב עם הבצל למשך דקה, על מנת שלא יהיו גושים.
שופכים לסיר את היין ומערבבים.
מוסיפים 4 כוסות מציר הירקות המסונן או את המים, כותשים את השום ומוסיפים אותו ואת אגוז המוסקט, המלח, הפלפל והטימין.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-30 דקות עם מכסה סגור.
- מוזגים לקערות את המרק, ומפזרים מעל את המגוררת הטבעונית.
- אפשר להכניס את קערות המרק למשך 5 דקות לתנור להקרמה.