metabolix_Fly
Bari15_Fly

מרק אפונה פשוט ונהדר

מאת: - ליווי אישי או קבוצתי לאורח חיים בריא
מרק פשוט כל כך עם יתרונות בריאותיים רבים כל כך

מרק אפונה פשוט ונהדר. צילום: unsplash

Liat_IN

טיפות ראשונות של גשם, מעבר לשעון חורף… כל אלה סיבות מצוינות למרק אפונה טעים ומזין.

האפונה היבשה היא קטנייה שמכילה מינרלים וויטמינים חשובים, כמו ברזל, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין K, ויטמין A, אשלגן וחומצה פולית.

אם אתם חוששים מתופעת לוואי של גזים, לאחר אכילת קטניות, כדאי לדעת שאפונה יבשה (בדומה לעדשים אדומות) גורמת פחות לתופעה זו.

יחד עם זאת, לרגישים, מומלץ להשרות את האפונה למשך 12 שעות, להחליף את מי ההשריה ואז להשרות ל-12 שעות נוספות.

כמובן, שמומלץ מאוד אף להנביט את האפונה. תוכלו למצוא כאן הוראות מפורטות איך להנביט קטניות.

האפונה היבשה מסייעת למניעת עצירות, הודות לעובדה שהיא עשירה בסיבים תזונתיים.

למטרה זו, מומלץ לשלב את צריכתה עם שתייה מרובה ולעסוק בפעילות גופנית.

לבסוף, כדאי לדעת שכאשר משלבים קטניות עם דגנים (רצוי מלאים) נוצר חלבון שערכו הביולוגי גבוה – עובדה חשובה במיוחד לצמחונים וטבעונים.

מתכון למרק אפונה פשוט ונהדר

מצרכים לכ-10 מנות:

כוס אפונה יבשה

בצל גדול

2 כפות שמן

2 גזרים

3 שיני שום

מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה:

משרים את האפונה לפחות לחצי שעה, שוטפים ומסננים.

קוצצים את הבצל, קולפים וחותכים את הגזרים לקוביות קטנות.

מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את קוביות הגזר, מכסים את הסיר ומאדים כ-10 דקות עד שהגזר מתרכך.

מוסיפים את האפונה היבשה ו-10 כוסות מים.

מבשלים על אש קטנה-בינונית עד שהאפונה מתרככת.

ייתכן והאפונה תפריש קצף לבן שיצוף על פני המרק.

זהו עמילן ומומלץ להוציאו בעזרת כף.

מקלפים את השום, כותשים אותו ומוסיפים למרק לקראת סוף הבישול, כאשר האפונה רכה כמעט לחלוטין.

ניתן להוסיף עוד מים במידה והמרק סמיך לכם מידי.

מתבלים במלח ופלפל, לפי טעמכם.

צרו קשר עם לוסי רבין - Coach4Health



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו