LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

טעים להכיר את הודיה מלכה

מאת: - התשובה לבעיות עיכול, כולסטרול ועוד
האם צום זה מרזה? מה משמין יותר מקלוריות? ומה בעיניה היתרון הגדול של הנטורופתיה?

טעים להכיר את הודיה מלכה. צילום: רוית סהר

Barya_Article

הפעם במדור טעים להכיר אנחנו שמחים לארח את הודיה מלכה – מייסדת בריה "Barya – עושים ריסטרט לבריאות שלך".

הודיה מספקת לנו הצצה מעניינת במיוחד להרגלי התזונה האישיים שלה ולעקרונות שמנחים אותה.

לאורחים קודמים במדור טעים להכיר:

ליאת שפר בן יעקב – מחברת הספר "רק אל תדברו איתי על דיאטות"

ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק – חוקר ההיסטוריה של הרפואה והתזונה

קרן אלאלוף שרעבי – המאמאצחיקית הראשית

התשובות של הודיה מלכה

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

אני לא בררנית באוכל, אוהבת הכל.

המאסט אצלי זה ירקות ופירות בכל תצורה.

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

תמיד שייק, גם בשבת. הרגל.

ההבדל הוא שבשבת בבוקר לאחר השייק של הקימה אנחנו עושים ארוחת בוקר ישראלית / ים-תיכונית עם סלט גדול, שקשוקה ולחם כוסמין טרי.

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

שייק ירוק יחד עם הילדים ולאחר מכן בשעה 10:00 סנדוויץ' מזין.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

שצום מרזה.

נוטים לחשוב שאם נעשה "דיאטות כאסח" או פשוט "נסתום את הפה" זה ירזה ויפתור לנו את כל בעיותינו הבריאותיות.

זאת טעות!

כאשר אנחנו לא מספקים לגוף הזנה, סדר ויציבות הוא יעשה בדיוק את הפעולה ההפוכה – נעילה של מאגרי השומן ובפרט את השומן הבטני הלא הוא שומן הישרדותי.

הודיה מלכה: "צום לא פותר את כל הבעיות". צילום: רוית סהר

הודיה מלכה: "צום לא פותר את כל הבעיות". צילום: רוית סהר

כאשר אנחנו צמים או מחסרים הזנה, הגוף מפרש את זה כמצב מצוקה/מלחמה, ולכן ינעל מאגרים לשעת צרה.

הגוף אוהב הומיאוסטאזיס – יציבות וקביעות.

יתרה מכך, כשאנו צמים אנחנו גורמים לשקיעה של מיצי מרה וכולסטרול בכיס המרה מה שיעלה את הסיכון לאבנים בכיס המרה, כולסטרול וקושי בחילוף החומרים והספיגה.

לכן נרצה באכילה בצורה נכונה וללא הקצנה.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

סלט סלק ירוק (או כמו שקוראים לו לבן) מבושל עם פפריקה ושום.

הוא נחרט לי בזיכרון ובטעם כאוכל של בית.

אצל מרוקאים הוא יופיע בארוחות שישי ושבת ובכלל כסלט שבא בליווי לכל ארוחה.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

בשר.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

אשתדל לצאת כשאני אחרי אוכל.

אקח תמיד בתיק ארוחה בקופסא אם אני יוצאת למקום מסודר או סנדוויץ' מלחם כוסמין עם טחינה וירקות, ותמיד תמיד יהיו פירות וקופסת ה-SOS שמכילה שקדים, אגוזים,חמוציות ותמר לרגעים שצריך אנרגיה.

מה החטא האהוב עליך?

פרוזן יוגורט

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

חד משמעית נטורופתית, ואין כאן שום רצון לפסול חס וחלילה מקצוע של מישהי.

הסיבה לבחירה היא פשוטה – הנטורופתיה מסתכלת על האדם כשלם, מעבר לתזונה והאכילה, יחד עם העובדה שבנטורופתיה סל הכלים הטיפוליים הוא גדול באופן משמעותי, הן מבחינת פורמולות צמחים, הן מבחינת תוספים וכמובן הכלים התודעתיים והחשיבתיים כגון תת מודע ו-NLP.

כך שזה מאפשר לי, דרך השיטה שפיתחתי, להעניק את מכלול הכלים למטופל ולהביא אותו לפתרון והבראה מיסודה.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

אני תמיד אומרת שרגשות אשמה משמינים יותר מקלוריות.

כל פעולה שלנו מתבצעת ראשית במחשבה ולאחר מכן בפעולה עצמה.

אם אדם נמצא בטרדות, חרדות ורגשות אשם רמות הורמון הקורטיזול אצלו יהיו גבוהות באופן משמעותי ואז זה לא באמת ישנה כמה בריא הוא יאכל, כי ישנו חוסר איזון הורמונלי שיש להסדיר.

נרצה להסדיר אותו קודם מהמקור ממנו הוא נוצר – המחשבה וההרגשה.

הודיה מלכה: "רגשות אשמה משמינים יותר מקלוריות". צילום: רוית סהר

הודיה מלכה: "רגשות אשמה משמינים יותר מקלוריות". צילום: רוית סהר

המתכון המנצח של הודיה מלכה: כופתאות דלעת וקארי

תבשיל שאני כל כך אוהבת ותמיד לוקח.

רכיבים:

לכופתאות:

1 ק"ג דלעת / דלורית אחת

1 כוס קמח חומוס (ניתן להשתמש גם בקמח כוסמין)

חצי כוס עלי כוסברה

חצי פלפל ירוק חריף – לא חובה.

ג'ינג'ר טרי (חתיכה בגודל כ-5 ס"מ)

3 שיני שום גדולות

מלח ופלפל

לקארי:

1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)

4 עגבניות טריות בשלות

חצי כוס שבבי קוקוס מיובש

1 בצל גדול

תבלין קארי

מלח ופלפל

כף סילאן

אופן ההכנה:

מכינים את הכופתאות:

חותכים את הדלעת לקוביות (ללא קליפה כמובן) ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות לריכוך.

מסננים ומצננים.

מועכים את הדלעת לפירה, וסוחטים אותו היטב בידיים כדי להיפטר מעודפי הנוזלים. מניחים בקערה.

מגררים בפומפיה את הג'ינג'ר הטרי ומוסיפים לקערה.

קוצצים את הכוסברה והפלפל החריף ומוסיפים לקערה.

כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.

מוסיפים קמח חומוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב היטב.

יוצרים בידיים קציצות ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה.

מכינים את הקארי:

קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב להזהבה.

חותכים את העגבניות לחצי ומוסיפים לסיר.

קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר – לא חובה .

כשהבצל זהוב, מוסיפים את התבלינים והקוקוס, וממשיכים לטגן כדקה.

מוסיפים את הסילאן.

מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים ומבשלים כעשר דקות.

מוסיפים לרוטב את הכופתאות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות.

מגישים עם אורז בסמטי מלא או לבן או קינואה.

לפרטים על סדנת ריסטרט לבריאות שלך לחצו כאן

צרו קשר עם BARYA מבית הודיה מלכה - עושים ריסטרט לבריאות שלך



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו