טעים להכיר את ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק
ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק, חוקר ההיסטוריה של הרפואה והתזונה, הוא ללא ספק אדם עם פרספקטיבה רחבה במיוחד על התחום.
תשובותיו לשאלון הקבוע במדור שלנו השאירו אותנו עם לא מעט חומר למחשבה.
לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":
לוטם גפן – מייסדת קהילת הכל אפשרי באורח חיים בריא
ד"ר גיל יוסף שחר – ראש המרכז לרפואת הרמב"ם
התשובות של ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק
מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?
סלט
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
שינה
תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך:
אני בדרך כלל אוכל בארוחת הבוקר פרי או סלט. אם אני אוכל בדרכים, אז הכי טוב לארוחת בוקר זו צלחת חומוס חמה וטרייה (ללא פיתה כמובן).
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?
המיתוס הכי גדול בעיני הוא מיתוס מזונות העל.
המחשבה שיש "מזון על" שהגיע מארץ רחוקה ושאם תאכל ממנו יפתרו כל בעיותיך, כמו גוג'י בר, או אצה מסויימת או מורינגה ועוד, היא בדיחה.
חסה מהגינה היא מזון העל הכי טוב שיכול להיות.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
המבורגר ספרדי של בורגראנץ'.
בשבילי, בתור ילד שגדל במעלות, נסיעה לנהריה לבורגראנץ' הייתה פסגת כל שאיפותיי.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?
נקניקיות תעשיתיות. במיוחד אחרי מספר סיורים שעשיתי במפעלי נקניקיות.
איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?
בשר כבוש בכבישה ביתית ופירות מיובשים מקומיים, דבלים, צימוקים ושקדים.
מה החטא האהוב עליך?
אני לא חושב שאוכל הוא עניין מוסרי ולכן אין חטאים באוכל.
במי לבחור, דיאטן קליני או נטורופת?
אני לא בוחר במקצוע אלא בבן האדם ומקצועיותו.
אני מכיר המון נטורופתים מעולים ודיאטנים מדהימים ולהיפך.
דעתך על המשפט: "זה לא מה שאתה אוכל אלא מה שאוכל אותך"
אני בהחלט חושב שלמצבנו הרגשי יש השפעה מאוד גדולה על הבריאות שלנו, ובמיוחד על העיכול שלנו ולהיפך, למה שאנחנו אוכלים יש השפעה אדירה על הרגשות שלנו.
המתכון המנצח שלך
מרק קישואים.
זה מתכון שהמצאתי לאישתי ביום שנשארנו רק אנחנו וכמה קישואים.
אני מבשל את הקישואים שלמים. אחרי כן, מכניס אותם לויטמיקס עם מלח ושמן זית ומערבל למרק חלק וקרמי.
אחרי שמוזגים לקערה אפשר לקשט עם כל מיני עלים, נבטים, איזה חריף מותסס ועוד.