סלט פסטה טבעוני ובריא
סלט פסטה הוא סלט משביע שכיף לשלב בכל ארוחה, כתוספת או אפילו כמנה עיקרית (תלוי בכמות).
אסכולות רבות תומכות בשילוב הפסטה בתפריט כפחמימה בריאה, ובדומה לפירה יש יתרון בלקרר את הפסטה לפני ההגשה, שכן אז נוצר עמילן עמיד. סלט פסטה זו דרך מצוינת לצרוך אותה בצורתה הקרה.
למתכוני פסטה נוספים:
מתכון סלט פסטה טבעוני ובריא
חומרים:
חבילת פסטה
150 גרם טופו במרקם רך
כוס וחצי של מים עם כף אחת של מלח
3 כוסות של עגבניות שרי (בכל הצבעים)
50 גרם צנוברים
5 עלי בזיליקום
3 כפות זיתים שחורים ללא הגלעין
3 כפות שמן זית
כפית פלפל שחור
מעט מלח
הוראות הכנה:
חותכים את הטופו לקוביות ומשרים במים עם המלח לכל הלילה.
מכינים פסטה כרגיל, לפי ההוראות שעל האריזה.
שוטפים, מסננים, ושמים בקערה.
חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומוסיפים לפסטה.
על אש בינונית – קולים את הצנוברים ומוסיפים גם כן לקערה.
חותכים את הבזיליקום בצורה גסה, חוצים כל זית לשניים ומוסיפים.
מסננים את הטופו, שוטפים היטב ומוסיפים לקערה.
מתבלים בשמן זית מלח ופלפל.