barimax1125_Fly
Spirulife_Shocomaca_fly

יומני היקר

מאת: נעמה לוי
זמן קריאה: 2 דקות
ברור לכם שמשהו לא בסדר עם הדיאטה שלכם? שיש דברים שאתם אוכלים והם פשוט לא טובים לכם רק שאתם לא יודעים לשים עליהם את האצבע? קחו מחברת נקייה, עט וקצת תושיה ועקבו אחר ההוראות הבאות
GOODMUV_IN

יומני היקר

סובלים מכאבי ראש, עייפות, כאבי בטן, נפיחויות וגאזים, יציאות לא סדירות, גרד בעור, לא ישנים טוב בלילה?

כנראה שגם אתם רגישים למזונות מסוימים. אמנם רגישות לגלוטן ורגישות ללקטוז הן הרגישויות המפורסמות אך יכולות להיות רגישויות נוספות. ידעתם למשל שגם קאשיו עשוי לעצבן את הבטן? וגם בוטנים? ועוד מזונות רבים.
אז מה עושים? ישנן בדיקות לגילוי רגישויות אך הן מעט יקרות. אם יש לכם מעט תושיה ורצון לטפל בעצמכם בכוחות עצמכם, את יכולים לבצע בדיקה ביתית שכזאת בקלות רבה.

איך עושים את זה?

שלב ראשון:
קחו מחברת ודף (אל תכתבו על דפים מזדמנים) ייעדו לצורך העניין מחברת מיוחדת או פנקס.

במשך שבוע כתבו כל דבר שנכנס לפה שלכם. אל תחסירו שום פרט ואל תעשו לעצמכם הנחות. גם אם אכלתם משהו שהייתם מאוד שמחים לא לאכול – רשמו. אתם היחידים שרשאים להסתכל במחברת הזאת.

שלב שני:
לאחר שבוע נתחו את הרשימות שערכתם. בדקו מהם המזונות שחזרו על עצמם יותר מפעם אחת והכינו רשימה של המזונות שמהם אכלתם פעמיים/שלוש פעמים/ארבע פעמים או יותר.

שלב שלישי:
עכשיו מתחילים להוריד מהדיאטה מזונות מסוימים. התחילו באלו שמהם אכלתם הכי הרבה. הורידו אותם מהדיאטה למשך שבוע ובדקו מה מצב היציאות שלכם? מה מצב ההרגשה הכללית? מצב העור ועוד.

בכל פעם הפחיתו פריט מזון אחד, כדי שתהיה לכם שליטה על ניתוח התוצאות. אם תפחיתו את כל מזונות בבת אחת לא תוכלו לדעת מי מהם הוא האלרגני עבורכם.

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב כתבות "Eatwell" ישירות לפייסבוק שלכם

נגיד וסימנתם ברשימותיכם שבמהלך השבוע אכלתם 6 פעמים יוגורט. הורדתם את היוגורט מהדיאטה וחשתם הקלה בסימפטומים – ככל הנראה יוגורט אינו מיטיב אתכם.

שלב רביעי:
כעבור שבוע החזירו מזון זה למשך 3-4 ימים ובדקו מה ההרגשה.

שלב חמישי:
אם במהלך הימים הללו חזרו הסמפטומים כנראה שהמזון הזה אינו טוב לכם!

שלב שישי:
המתינו שהסימפטומים יחלפו ועברו לפריט מזון הבא עד שתעברו את כל המזונות. בסופו של התהליך תהיה לכם תמונה מהימנה של מצב הרגישות שלכם.

השלב הבא יהיה לקחת אחריות על התזונה שלכם ולבנות לעצמכם תפריט מאוזן שמיטיב איתכם.

בעיות עיכול מתמשכות ובלתי מטופלות יכולות להוביל למחלות חמורות יותר, כולל סרטן במעי. חבל.

בינתיים, הנה כמה מזונות אלרגניים שאנשים רבים רגישים אליהם, בדקו אם גם אתם משתייכים למועדון הזה.

חלב ומוצריו, קאשיו, אגוזי מלך, סויה, חיטה (גם אם היא מלאה !), תותים, בננות, עגבניות, חצילים, בוטנים, שקדים, אגוזי ברזיל, ביצים, דגים ומאכלי ים ועוד.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רינה

    זה לחפש מחט בערימת השחת.
    כאדם שביצע את בדיקת האי סבילות למזונות, התוצאות הן מקיפות ומופיעים בהם מזונות שלא היתי עולה עליהם.

  2. אלה

    ברגע שעֵרים לכל דבר שמכניסים לפה, האמת היא שרובנו יודעים היטב מה "לא עושה לנו טוב". הבעיה היא שאנו נוטים להדחיק את העניין, או לפטור אותו ב"שטויות, רק חתיכה קטנה מזה לא תהרוג אותי…" ובדרך כלל משלמים על כך מחיר יקר בכאבי בטן עוויתיים, בעצירות או בריצות תכופות לשירותים, במיגרנות או בפריחות עור וכו'.
    כאחת שמאסה בכאבי הבטן הכמעט-תמידיים, ממליצה מאוד לכולם להקפיד על מזונם ולדבוק באמת במה שעושה להם טוב (ולרוב אלה פירות, ירקות ודגנים, אגב).
    זה אושר של ממש לחיות לפתע ללא כל הכאבים הכרוניים-לכאורה הללו. בהצלחה.