אנדיב במילוי גרוזיני
מאת: פיליס גלזר
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים
- 1 חבילה אנדיב אדום
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס בצל אדום קצוץ
- ¼ כפית כוסברה יבשה טחונה
- 1 כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
- קורט פפריקה או פלפל חריף
- ½ כוס דחוסה כוסברה קצוצה
- 1/3 כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה
- נבטי צנון או ברוקולי לקישוט (או סירופ רימונים)
אופן ההכנה
1. מורידים את תחתית האנדיב ומפרקים את העלים בעדינות. שוטפים ונותנים לייבוש על מגבת מטבח.
2. במעבד מזון, טוחנים את אגוזי המלך למרקם אבקתי. מוסיפים את יתרת החומרים ומפעילים עד שנוצר כדור. יוצרים כדורים קטנים וממלאים את כל עלה.
3. שמים על צלחת ומקשטים בנבטים או בטיפות סירופ רימונים.
בואו לפגוש את פיליס גלזר בסדנאות של פסטיבל אביב בריא!