Briaa_Nov_Fly
Spirulife_Shocomaca_fly

כוסמת בירוק

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: 2 דקות
Focus_10_IN

הכוסמת היא מעין דגן, או לפחות משייכים אותה תמיד למשפחת הדגנים בגלל תכולת הפחמימות שיש בה וצורת הבישול.
הרבה אנשים לא חושבים עליה טובות, כי פגשו אותה בפעם האחרונה בבית סבתא, או שהריח לא מצא חן בעיניהם, או שאכלו מנה לא מוצלחת במיוחד עם כוסמת.
אצלנו מאד אוהבים כוסמת אז החלטתי לחלוק אתכם מתכון אהוב במיוחד.
למרות שהיא נחשבת מזון חורפי יותר, אשלב אותה כאן עם עלים ירוקים טריים לרוב ואגיש אותה בצורת הסלט הלא חם, כדי שתתאים עצמה לקיץ שלנו!

חומרים:

כוס כוסמת
חופן עלים ירוקים קצוצים מכל סוג (הרבה ירק!): פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק, רוקט, רשד ואחרים.
חופן נבטי אלפלפה
מעט כרוב ירוק/ סגול קצוץ דק (שחקו עם הצבעים  )
בצל קטן קצוץ
1-2 שיני שום קצוצות (לפי הטעם)
חופן אגוזי קשיו קצוצים
3-4 אגוזי ברזיל קצוצים
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

כדי לבשל את הכוסמת יש לשטוף אותה היטב ולשים בסיר עם כמות כפולה של מים. להביא לרתיחה, להקטין את האש ולבשל עד שהמים נספגים והכוסמת רכה.
כאשר הכוסמת, הגרגירים נוטים להידבק האחד לשני. זה טוב ויפה כשמעוניינים בתבשיל או מרק, אבל מאחר ואנחנו חפצים בסלט, נרצה להפריד אותם האחד מהשני. לשם כך יש לשטוף את הכוסמתים במים קרים ולסנן.
שקערה גדולה מערבבים את הכוסמת עם העלים הירוקים, האגוזים והתבלינים.
מי שרוצה תוספת קצת מעניינת יכול להוסיף קצת צימוקים כהים קצוצים, אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות.
מקווה שתהנו ותשנו קצת את הדיעה על הכוסמת.


בתאבון!


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |  

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו