כוסמת בירוק
הכוסמת היא מעין דגן, או לפחות משייכים אותה תמיד למשפחת הדגנים בגלל תכולת הפחמימות שיש בה וצורת הבישול.
הרבה אנשים לא חושבים עליה טובות, כי פגשו אותה בפעם האחרונה בבית סבתא, או שהריח לא מצא חן בעיניהם, או שאכלו מנה לא מוצלחת במיוחד עם כוסמת.
אצלנו מאד אוהבים כוסמת אז החלטתי לחלוק אתכם מתכון אהוב במיוחד.
למרות שהיא נחשבת מזון חורפי יותר, אשלב אותה כאן עם עלים ירוקים טריים לרוב ואגיש אותה בצורת הסלט הלא חם, כדי שתתאים עצמה לקיץ שלנו!
חומרים:
כוס כוסמת
חופן עלים ירוקים קצוצים מכל סוג (הרבה ירק!): פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק, רוקט, רשד ואחרים.
חופן נבטי אלפלפה
מעט כרוב ירוק/ סגול קצוץ דק (שחקו עם הצבעים )
בצל קטן קצוץ
1-2 שיני שום קצוצות (לפי הטעם)
חופן אגוזי קשיו קצוצים
3-4 אגוזי ברזיל קצוצים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
כדי לבשל את הכוסמת יש לשטוף אותה היטב ולשים בסיר עם כמות כפולה של מים. להביא לרתיחה, להקטין את האש ולבשל עד שהמים נספגים והכוסמת רכה.
כאשר הכוסמת, הגרגירים נוטים להידבק האחד לשני. זה טוב ויפה כשמעוניינים בתבשיל או מרק, אבל מאחר ואנחנו חפצים בסלט, נרצה להפריד אותם האחד מהשני. לשם כך יש לשטוף את הכוסמתים במים קרים ולסנן.
שקערה גדולה מערבבים את הכוסמת עם העלים הירוקים, האגוזים והתבלינים.
מי שרוצה תוספת קצת מעניינת יכול להוסיף קצת צימוקים כהים קצוצים, אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות.
מקווה שתהנו ותשנו קצת את הדיעה על הכוסמת.
בתאבון!


