Spirulife_Shocomaca_fly
barimax1125_Fly

המבורגר טמפה

מאת: ליאת גינזבורג נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
barimax1125_IN

חומרים:

¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי, 
2 כפות שמן זית,
טימין (קורנית),
פלפל שחור גרוס,
4 חתיכות טמפה,
בצל


אופן הכנה:

אפשר להכין לילדים ולעצמכם המבורגר צמחוני מזין ביותר ואולי אפילו יותר טעים מ- MC DONALDS.


מכינים מרינדה מ ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי, 2 כפות שמן זית, מעט טימין (קורנית) ומעט פלפל שחור גרוס.


לאחר שהטמפה מפשיר מעט, חותכים אותו לחתיכות (בערך 4 חתיכות למגש טמפה) ומניחים בסלסילת אידוי מעל סיר עם מים רתוחים לכ-15 דקות (אפשר להשתמש גם בסיר פסטה או קוסקוס עם מעט מאד מים מתחת למסננת, למי שאין סלסילת אידוי).


בכלי מניחים את חתיכות הטמפה עם טבעות מבצל אחד בינוני ושופכים מעל את המרינדה.


שמים במקרר ל-4 שעות לפחות (אפשר להכין מראש). אופים את הטמפה בתנור עם הבצל והמרינדה בחום של 160 מעלות כ- ½ שעה, אפשר גם לבשל על האש, עד שההמבורגרים חמים מספיק.


להגשה מכינים לחמניות מקמח חיטה מלא עם עלי חסה וחתיכות עגבניה,


מוסיפים את הטמפה וטבעות הבצל ומורחים מעט ברוטב שנותר.


אפשר להוסיף קטשופ ביתי טבעי.


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו