כיכר לחם בסיסי
חומרים:
1 כוס מים חמים
1 כף דבש
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס קמח מלא
1 כפית מלח
1 כף שמן
2 –1/2 2 כוסות קמח מלא
אופן הכנה:
לערבב בקערית את המים, את הדבש, את השמרים ואת חצי כוס הקמח לראש עיסה ולהניח לתפיחה 15-20 דקות בערך.
לאחר התפיחה להוסיף לתערובת את השמן ואת המלח ולאחר מכן את הקמח בהדרגה, ללוש היטב.
ליצור כיכר לחם ולשים בתבנית אפייה משומנת.
לכסות במגבת נקייה ולהשהות לתפיחה 30-20 דקות בערך, עד שהלחם מכפיל את עצמו.
לאפות ב–º180 במשך 45-35 דקות.
גיוון:
מתכון זה, הינו מתכון בסיסי וניתן לגוון ולהעשיר אותו,
הן בעשבי תיבול, זרעים וכן קמחים שונים ונוספים.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |



אמא שלי אמרה לי שזה לא טוב לבשל דבש כי הוא מאבד את סגולותיו הטובות ונהיים דברים לא בריאים.