רוטב אגוזי
מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
6 בצלים ירוקים קצוצים היטב
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס מים
1 כפית אגר – אגר או 1 כף עמילן תירס
1 כף רוטב סויה (אפשרות)
מלח ופלפל לפי הטעם
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |
6 בצלים ירוקים קצוצים היטב
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס מים
1 כפית אגר – אגר או 1 כף עמילן תירס
1 כף רוטב סויה (אפשרות)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
לחמם את השמן ולטגן את הבצל במשך 3-2 דקות.
להוסיף את האגוזים ולהמשיך לבשל עוד 2 דקות.
להמֵס את העמילן במים ולהוסיף לבצל יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה.
להמשיך לבשל על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מתעבה.
לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
להגיש את הקציצות עם רוטב אגוזי חם מעליהן.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

