Laisha_Fly
PassoverFocus_Fly

פלפלים ממולאים בירקות

מאת: המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
מנת ירקות מבושלים כייפית, צבעונית ודלה בקלוריות

פלפלים ממולאים של חלי ממן - קבוצות תמיכה . צילום: ISTOCK באדיבות יח"צ

Thymoquin_In

סיר פלפלים ממולאים נותן מיידית תחושה של בית.

ואם אתם שואפים לבית בריא – אין מתכון מתאים יותר מפלפלים ממולאים בירקות.

כל כך הרבה רכיבים מזינים, משביע וטעים.

לעוד מתכונים בריאים של פלפלים ממולאים:

פלפלים ממולאים בבורגול 

פלפל ממולא באורז ומש

פלפלים אדומים במילוי גבינת טופו עם רוטב עגבניות

מתכון פלפלים ממולאים של חלי ממן

רכיבים לפלפלים הממולאים:

6 פלפלים בינוניים בצבעים שונים

קישוא גדול

גזר גדול

סלסלת פטריות שמפיניון

חצי כרובית בינונית

בצל גדול

תבלינים- מלח, פלפל, כמון או ראס אל חנות

רכיבים לרוטב:

כוס מים רותחים

3 עגבניות מרוסקות או חצי קופסא של עגבניות מרוסקות ללא תוספת סוכר

3 כפות רסק עגבניות

2-3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל, 5-6 עלי בזיליקום

הוראות הכנה

לטחון את הירקות במעבד מזון למרקם דק (לא לטחון למחית).

לסחוט את הנוזלים או להעביר למסננת שנמצאת מעל סיר הבישול להגרת נוזלים (לשמור את נוזלי הירקות שעשירים בוויטמינים ומינרלים כחלק מהרוטב לבישול)

לתבל את המילוי בכף רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, כמון או כל תבלין אחר שרוצים

להסיר הראשים של הפלפלים ולנקות מגרעינים.

למלא כל פלפל עד הסוף ולסדר בסיר.

לערבב את כל רכיבי הרוטב ולשפוך מעל הפלפלים.

לבשל עד לריכוך.

במהלך הבישול יופרשו עוד נוזלים מהירקות, לאדות עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו