Mankai_Migdal
Vinia_Migdal

פלפל ממולא - לא רק בבשר

מאת: שיראל אורגד, מנחת סדנאות בישול ובעלת קייטרינג של מזון בריא
חולמים על פלפל ממולא אבל לא רוצים למלא אותו בבשר או בגבינות שמנות ולא בריאות? שיראל אורגד ממלאת פלפלפים אדומים עם הפתעות בלתי מזיקות

פלפל ממולא – לא רק בבשר

 

אם אתם טבעונים או צמחונים זה לא אומר שנגזר עליכם לאכול רק סלט, ממש לא! וזה בטח לא אומר שנגזר עליכם להפסיק ליהנות מאכול גורמה של ממש. אז הנה לכם דוגמא אחת, איך אפשר לאכול גורמה מבלי להפר את הטבעונות או הצמחונות.

Alternative_Article

לא פעם אני נתקלת באנשים שאומרים לי: אם את צמחונית, אז מה את אוכלת? מה אפשר להכין למנה העיקרית? בלי דג? בלי בשר או עוף?

ובכן, אני רוצה להציג לכם כאן מנה עיקרית, טעימה מאד, שיכולה בהחלט להוות חלק מתפריט גורמה.

מאפה של פלפלים עם טופו, פסטו וצנוברים.

לפני כמה חודשים הייתי אצל סיני, שהיא חברה טובה שלי והיא בשלנית מעולה. היא הכינה פלפלים אדומים ארוכים ממולאים בגבינות. זה היה טעים מאד אבל אני, שגדלתי על אוכל בריא, לא יכולה להנות עד הסוף כשיש במנה גבינה צהובה. אז שיניתי אותה.

מייד אחר כך הלכתי לי לירקן הקבוע שלי בתקווה למצוא שם פלפלים אדומים ארוכים, ולא מצאתי. הוא הבטיח שביום שישי בבוקר הם יגיעו. בינתיים קניתי את שאר החומרים וביום שישי התייצבתי אצלו שוב אבל למרבה הצער הפלפלים לא היו. נאלצתי להסתפק בגמבות רגילות – אך גם איתן המתכון יצא מעולה. זו מנה נהדרת וקלה להכנה. הגשתי אותה על מצע של אורז והיה פשוט תענוג.

פלפלים אדומים במילוי גבינת טופו עם רוטב עגבניות

רכיבים:
3 פלפלים אדומים או 5 פלפלים אדומים ארוכים
חבילת טופו  (אני מעדיפה את זה של משק וילר שהוא רך במיוחד)
3 כפות של ממרח פסטו (מתכון בהמשך)
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
חופן צנוברים (לא חובה)
2 כוסות רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)

אז ככה:
1. מכינים את הפלפלים שיהיו מצע למילוי – אם אלו פלפלים ארוכים – חותכים אותם לאורכם ומוציאים את הגרעינים. אם אלו פלפלים רגילים חותכים אותם לאורכם ל-3 כך שיווצרו 3 סירות למילוי.
2. מסדרים את הפלפלים על תבנית עם מכסה – אני מעדיפה פיירקס.
3. מכינים את המילוי – טוחנים במעבד מזון טופו, פסטו, שום, שמן זית, ומלח. עד שמתקבל ממרח במרקם משחתי.
4. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
5. ממלאים את הפלפלים ושופכים מעליהם 2 כוסות של רוטב עגבניות.
6. אופים בתנור עם תבנית סגורה כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

ועכשיו כמו שהבטחתי, מתכון של רוטב העגבניות ופסטו.

פסטו

רכיבים:
חצי כוס צנוברים
חצי כוס שמן זית
4-5 שיני שום
2 חבילות בזיליקום
מלח
פלפל
מעט מיץ לימון (בערך כף)
אופן ההכנה:
1. מנקים היטב את הבזיליקום ומפרידים את העלים מהגבעולים (אנחנו נשתמש רק בעלים).
2. מוסיפים אותו ואת כל יתר החומרים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק ומשחתי.
3. אם לא יוצא מספיק חלק – פשוט תוסיפו עוד קצת שמן זית.

 

רוטב העגבניות

לרוטב עגבניות יש מיליון וריאציות. עדיין לא פגשתי שני אנשים שמכינים רוטב עגבניות זהה לחלוטין. זו אחת הגרסאות שלי. היא מאד מתאימה למתכון של הפלפלים, אבל כמובן אפשר להשתמש גם ברוטב אחר.
רכיבים:
1 בצל גדול
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
קופסה קטנה של רסק עגבניות (260 גרם)
כוס וחצי מים רותחים
כף אורגנו (לא חובה, אבל מומלץ)
כפית מלח
כף סוכר
רבע כפית פלפל שחור
מעט שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבצל וטוחנים אותו במעבד מזון עד שהוא נחתך לחתיכות קטנות.
2. מטגנים את הבצל במעט שמן.
3. מוסיפים את העגבניות ומטגנים.
4. מוסיפים את הרסק, המים החמים והתבלינים ומבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מתחיל לבעבע.
5. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ5 דקות.
תודו שזה היה קל.
אם נשאר לי מהרוטב אני אוהבת להוסיף לו מעט שום חתוך לקוביות קטנות ולהגיש כסלט חריף. אצלי זה תמיד מתקבל כמעדן.
בתיאבון

השאירו תגובה:

  1. שיראל אורגד

    יש חצי כוס שמן זית במתכון של הפסטו. הפסטו משמש כתבלין ולא כמאכל עיקרי.

    במתכון של הפלפלים יש רבע כוס שמן זית שזה בערך 4 כפות שמן- אולי פחות. מה שאומר שבכל מנה יש פחות מכף שמן שזה ממש מעט.

    בנוסף, שמן זית הוא בריא מאד. חשוב לצוך גם שמנים טובים לגוף, הם מסיעים בפרוק האוכל, בעיכול ובספיגת הסידן.

  2. רוני

    פשוט, נגיש, לא מתרברב,
    אני הולך לנסות.

    תודה