Mankai_Migdal
ECO_C_Migdal

פלפל ממולא באורז ומש

מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית

חומרים:

10 פלפלים ירוקים בהירים
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ היטב
2 גזרים  מגורדים
2 קישואים מגורדים
1 כוס אורז לא מבושל
½ 1 כוסות מש מבושל
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
מלח, פלפל, פפריקה, כמון

רוטב:

4 כפות רסק עגבניות/ עגבניות מרוסקות
4 כוסות מים
מלח, פלפל, פפריקה.

 אופן הכנה:

לאדות את הבצל, להוסיף את הגזר והקישואים ולאדות מספר דקות.
להוסיף את האורז והמש, יחד עם התבלינים.
לערבב היטב ולהמשיך לבשל מספר דקות תוך כדי ערבוב.
להעביר את התערובת לקערה, להוסיף את הפטרוזיליה או כוסברה ולערבב היטב.
לחתוך את קצה הפלפלים ולשמור את הקצוות לכיסוי. למלא את הפלפלים, לא עד הסוף.
לערבב את החומרים לרוטב בסיר לבישול, להרתיח, להנמיך את האש ולהניח את הפלפלים הממולאים בסיר.
להוסיף מים לסיר אם יש צורך, כך שהמים יכסו כמעט את הפלפלים.
לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי.

Vinia_Article

גיוון:

אפשר להשתמש באורז לבן או מלא.
אם משתמשים באורז מלא רצוי לבשל אותו חצי בישול או להשרות אותו מספר שעות לפני השימוש ואז לא לבשל.
את הפלפלים הממולאים ניתן לסדר בתבנית אפיה עמוקה, לשפוך מעל את הרוטב, כך שכמעט יכסה את הפלפלים, לכסות את התבנית ולאפות בחום בינוני כשעה וחצי.

 

 

השאירו תגובה: