עצירות?! חייבים לעצור את זה
כנערה סבלתי מעצירות ומהשלכותיה.
לאחר שהתוודעתי ללימודי התזונה הטבעית, בעקבות שינוי בהרגלי האכילה ואורח החיים הבריא נפרדתי ממנה לשלום וההרגשה הטובה לא איחרה לבוא.
האם אתם הולכים לשירותים בכל יום?
במצב אידיאלי לאדם בריא יהיו 1-3 יציאות תקינות ביום.
בגוף בריא, הפסולת שנוצרת עוברת דרך מערכת העיכול בצורה סדירה.
לעיתים מעבר הפסולת איטי וקיים קושי בפינוי הפסולת מהגוף, לפעמים עד כדי עצירה מוחלטת שלה.
שימו לב לנורות האזהרה
האם אתם…
- מתקשים בהטלת פסולת (צואה)?
- מתאמצים?
- מרגישים שלא התרוקנתם מספיק לאחר הטלת פסולת?
- יושבים על האסלה ומחכים שתהיה יציאה? (מתכון מובטח להתפתחות טחורים ופיסורה).
אם אינכם הולכים בכל יום לשרותים או חשים אי נוחות בזמן יציאה זאת נורת אזהרה עבורכם.
ההשלכות הבריאותיות של העצירות
עצירות היא לא רק מצב לא נעים.
לעצירות ייתכנו השלכות בריאותיות שונות.
כשיש עצירות, המעיים מלאים בפסולת, והמעי הוא מקור לרעלנים רבים.
כאשר המעיים מלאים בפסולת לא מתבצעת ספיגה.
הפסולת נשארת במעי הגס זמן ממושך ולא מתפנה מהגוף.
בעקבות כך, חיידקים וחומרים רעילים נספגים בחזרה לזרם הדם.
הגוף מנסה לאגור את החיידקים או להוציא אותם, ריח הגוף הופך להיות לא נעים, תיתכן כהות מתחת לעיניים, ייתכנו כאבי ראש, תחושה כללית רעה, נפיחות בטנית, תחושת מלאות, טחורים ופיסורה.
בנוסף נמצא שרעלנים מחיידקי מעיים קשורים להתפתחות של סוכרת, מחלות של המעי הגס, מחלות של בלוטת התריס, חולשת שרירים, בעיות בעור, נדודי שינה, עלייה במשקל, בקע בשרירי הבטן, דלקת מפרקים, הפרעות במצב הרוח ומחלות נוספות.
הסיבות לעצירות
קיימות סיבות שונות לבעיה ביניהן:
- התאפקות מכל סיבה שהיא
- תזונה לא נכונה
- מיעוט אכילה
- תפריט דל בסיבים
- תפריט דל שומן
- מזון מעובד
- מיעוט בצריכת נוזלים
- מיעוט פעילות גופנית / אורח חיים יושבני
- תת פעילות של בלוטת התריס
- רמות גבוהות של סידן בדם
- סטרס
- הריון
- תרופות
- מחלות מעיים
ועוד.
כיצד מטפלים בעצירות?
אתייחס לעצירות שאיננה נובעת ממחלה.
עצירות הינה הפרעה שכיחה של מערכת העיכול אך עם התנהלות נכונה הטיפול בהישנותה עשוי להיות מהיר וקל.
מומלץ לבחור בפתרונות טבעיים ושינויים באורח החיים על פני תרופות, משלשלים ודומיהם שעשויים לגרום לכם לפתח בהם תלות.
שתייה מספקת
בכדי למנוע עצירות עלינו לשתות מים בכמות מספקת.
כאשר איננו שותים מספיק מים הגוף לוקח מים מתוכו, הפסולת מתייבשת והופכת לנוקשה והגוף מתקשה להפריש אותה.
איך תדעו שאתם צורכים מספיק נוזלים?
אין צורך לספור כוסות, כמות הנוזלים מגיעה גם מהמזון אותו אנחנו אוכלים.
שימו לב לצבע השתן שלכם, הוא צריך להיות בהיר וללא ריח, זאת תהיה אינדיקציה טובה לצריכה מספקת של נוזלים.
לעיסה יסודית
חשוב ללעוס באופן יסודי את המזון אותו אתם אוכלים, עד כדי פירוק מלא שלו.
זיכרו: העיכול מתחיל בפה. לקיבה אין "שיניים".
צריכת סיבים
כמות גדולה יותר של סיבים מגבירה את תדירותה של פעילות המעיים ואת כמות הפסולת.
סיבים בכמות מספקת, בשילוב צריכת נוזלים מספקת, תקטין את זמן המעבר של הפסולת, את כמות ספיגת הרעלנים מהפסולת וכתוצאה מכך ייפחת הסיכון לחלות במחלות שקשורות לכך.
היכן נמצאים אותם סיבים תזונתיים? פירות, ירקות ועלים ירוקים, שומנים צמחיים איכותיים, דגנים מלאים, חלבונים מהצומח, מזון פרוביוטי ועוד.
הימנעות ממזונות בעייתיים
מומלץ להימנע מאכילת מזון מטוגן, מזון עשיר בשומן רווי, מזון מעובד, פחמימות ריקות, סוכר, קפאין ועוד.
למאמרים נוספים בנושא עצירות:
המלצות לתזונה בריאה בנושא עצירות
עצירות. לשחרר אותה ושלא תחזור.
ניסיתם הכל ועדיין לא מצאתם פתרון?
הגיע הזמן לפנות לאיש מקצוע מתחום התזונה הטבעית שיטפל בכם.
אין בנאמר תחליף לייעוץ אישי המותאם למצבך הבריאותי.