מרק אפונה קל ומזין
בחורף הזה, הכי כיף מרק. איזה מזל שמדובר בדרך קלה להזין את כל בני הבית בצורה איכותית ובריאה.
מרק האפונה הבא הוא לא רק קליל להכנה, אלא גם מצוין למי שסובל מאנמיה, קנדידה, עצירות, פיברומיאלגיה, אקנה, אסטמה ואסטמה של העור.
המרק מתאים גם לחולי סוכרת.
למתכוני מרקים מזינים נוספים:
מתכון מרק אפונה קל ומזין
מצרכים לשש מנות:
שקית אפונה קפואה
1 בצל
1 גזר גדול
כף שמן זית
כפית פפריקה
1 כף מלח הימלאיה או herbamare
אם אוהבים: כפית כמון טחון
הוראות הכנה:
קוצצים דק את הבצל ומאדים עד להשתקפותו
חותכים את הגזר לחתיכות קטנות, מוסיפים לבצל ומערבבים למשך דקה.
מוסיפים כף שמן זית וממשיכים לערבב עוד דקה.
מוסיפים את האפונה ומערבבים.
לאחר כ-5 דקות על אש בינונית, מוסיפים כ-6 כוסות מים רותחים עד כדי כיסוי האפונה.
כאשר המים רותחים מחדש, מוסיפים מלח ומנמיכים את האש.
מבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.
בתום הבישול מוסיפים את שאר התבלינים ומכבים.
עם בלנדר סטיק, מרסקים מעט, אך לא לגמרי, כדי שתשאר גם אפונה שלמה במרק.
בתיאבון!