PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

אסתמה (Asthma)

PassoverFocus_IN

המלצות לתזונה בריאה בנושא אסתמה מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (.M.D) וד"ר מארק סטנגלר (.N.D) בהוצאת פוקוס

כדי לאמץ תזונה נוגדת-אסתמה נדרש כוח רצון. אולם תזונה כזו מפחיתה את הדלקות והחסימות שנוצרו בדרכי הנשימה. אם קשה לכם להתחיל בכך, נסו לקיים את הצום לניקוי הגוף מרעלים שמתואר בהמשך.

צום זה יסייע לכם להיפטר מההתמכרות למזון שאינו תורם לבריאותכם ויאפשר לכם "להקשיב" בצורה ברורה ויעילה לגופכם כדי לדעת לאלו מרכיבי מזון הוא זקוק.
שימו לב: התייעצו עם רופא ילדים או מרפא לפני שתוציאו כל קבוצת מזון מסל התזונה של ילדיכם.

מזונות מומלצים

הקפידו על תזונה פשוטה וקלה לעיכול המבוססת על מאכלים שלא מגבירים את ייצור הליחה, כמו ירקות ופירות טריים (לא מבושלים), זרעים, דגנים מלאים, עוף רזה (הסירו את העור שבו מצויה השכבה השומנית בבשר העוף) ודגים טריים.

קרוטנואידים הם נוגדי-חמצון טבעיים הפועלים גם כנוגדי-דלקת. הם מצויים בירקות עליים ובפירות ירוקים כהים וכן בירקות בעלי גוון צהוב עמוק עד כתום.
ממצאי מחקרים מצביעים על כך שהסיכון של ילדים שאוכלים דגים יותר מפעם אחת בשבוע ללקות באסתמה, פחוּת בשליש.

לשום ולבצל יש תכונות נוגדות-דלקת. הם גם מוסיפים טעם וריח לתבשילי הקדרה.
שתיית כוס מים נקיים אחת לשעתיים, במהלך היום, תסייע לכם לשמור על מערכת גוף נקייה. שתיית מים תסייע לכם במיוחד אחרי התקף האסתמה, מאחר שמים מסייעים בפרוק הליחה.

זרעי פשתה טחונים הם מקור מצוין לחומצות שומניות חיוניות מקבוצת אומגה-3. לילדים מעל גיל 5 תוכלו לתת 2-1 כפיות, ועבור מבוגרים המינון הוא 2-1 כפות מדי יום.

מזונות שיש להימנע מהם

חשוב מאוד לבדוק אם מזונות מסוימים מעוררים אצלכם תגובות אלרגיות. עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון, ובמיוחד בדיאטת האלימינציה.

גם אם אינכם אלרגיים לחלב ולמוצרי חלב, הימנעו מצריכתם. הם מעודדים את ייצור הליחה שחוסמת את דרכי הנשימה שלכם. מאותה סיבה הימנעו מצריכה של מזון קלוקל, מזון מטוגן ומזונות המכילים "קלוריות ריקות", כמו למשל סוכר.

אל תאכלו מוצרים המכילים תוספים כימיים מלאכותיים, או חומרים משמרים. פירוש הדבר שיהיה עליכם להימנע מאכילת מזון מעובד, מיובש או מעושן וכן מסלטים המוגשים במזנון, מאחר שפעמים רבות מרססים אותם בחומרים משמרים כמו טרטרזין (Tartrazin, צבע צהוב מס' 5), צבע אדום, סולפיטים (Sulfites) כמו אלה הנמצאים בפירות יבשים, כגון דבלי תאנים ועוד, בנזואטים (Benzoates) ומונוסודיום גלוטמט (MSG, Monosodium glutamate).

לעולם אל תאכלו מזון קפוא או קר מאוד. הוא עלול לגרום להתכווצות השרירים בדרכי הנשימה.
הפחיתו לחץ מהסרעפת על ידי אכילה של ארוחות קטנות או על ידי הימנעות מאכילת מזונות הגורמים להיווצרות גזים במעיים כמו שעועית יבשה, עדשים וירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרובית וכרוב ניצנים הם מגורמי הגזים השכיחים ביותר).


למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.


המלצות לתזונה בריאה בנושא אסתמה מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס


כיצד תנהגו בחיי היומיום?

• שתו משקאות חמים, מאחר שהם עשויים להרחיב את קנה הנשימה.

• אִכלו מאכלים עשירים בוויטמין C ובסידן, כגון דלעת, תמרים, תפוזים, עגבניות, פלפלים ירוקים וטופו. תורת הרפואה הסינית גורסת, כי יש להרבות באכילה של זרעי לוטוס Lian Zi) lotus seeds) ערמונים, בטטה סינית (Shan Yao) Chinese yam) שעועית שחורה, אגוזי מלך, אגסים, בצלי שושן Bai He) Lily bulb) בשר כבש ופטריות סיניות לבנות *Bai Mu Er) Chinese white fungus)

מה אסור?

• אסור לעשן ואסור לשתות משקאות חריפים.

• המעיטו באכילת מאכלים מלוחים. כדאי להוציא מהתפריט חסילונים, סרטנים, צדפות ודגים. מאכלי ים גורמים להתקף אצל חלק מן האנשים.

תרופות עממיות

השום יעיל נגד אסתמה:
• אכילת שום עם סוכר. קלפו כ-½ ק"ג שום. הניחו את שיני השום בסיר עם ¼ ק"ג סוכר גבישי וכסו במים. הרתיחו ובשלו עד שהתערובת תיראה כמרק סמיך. שִמרו אותה בכלי ושתו 1 כף ממנה פעמיים ביום. הפסיקו ליטול את התערובת אם אתם חשים אי נוחות בבטן בגלל השום.
• הרחת שום. כִתשו 2 שיני שום ושִמרו בבקבוק קטן. הריחו את תכולת הבקבוק     3 פעמים ביום. החליפו את השום מדי יום.

טיפול תזונתי

• סוכר עם חומץ:
המצרכים: 450 גרם סוכר, 500 מ"ל חומץ אורז.
אופן ההכנה: הניחו את הסוכר בסיר, הוסיפו חומץ והרתיחו עד שהסוכר יימס. שִמרו בבקבוק. מומלץ ליטול 10 מ"ל מן הנוזל פעמיים ביום. צחצחו שניים מיד אחר כך.

• אגסים עם סוכר חום:
אופן ההכנה: הסירו את מרכז האגס ומלאו אותו בסוכר חום. אדו עד שהסוכר נעשה סמיך. אִכלו כשהוא עדיין חמים.

• ביצה עם תה ירוק:
המצרכים: 15 גרם עלים של תה ירוק, 2 ביצים.
אופן ההכנה: הניחו את הביצים בשלמותן עם עלי התה בסיר עם 2 כוסות מים. בשלו עד שהביצים שלוקות. קלפו את הביצים והשיבו אותן לסיר להמשך הבישול על אש קטנה עד שהמים יתאדו. אִכלו ביצה אחת בכל יום.

• גרעיני שומשום שחור ואגוזי מלך עם דבש:
המצרכים: 90 גרם גרעיני שומשום שחור, 250 גרם אגוזי מלך, 100 מ"ל דבש.
אופן ההכנה: חממו קלות בבחישה את אגוזי המלך ואת גרעיני השומשום השחור על חום נמוך. מעכו את אגוזי המלך לחתיכות קטנות. שימו את אגוזי המלך, גרעיני השומשום והדבש בתוך קערה עם כוס מים. ערבבו היטב. אדו במשך 20 דקות. אִכלו 1 כף מן התערובת, פעמיים ביום.


 למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "תרופות סיניות ביתיות" בהוצאת פוקוס.


המלצות לתזונה בריאה בנושא אסתמה מתוך הספר "להוציא את המיץ" מאת פט קרוקר וסוזן איגלס בהוצאת פוקוס


אלרגיות (קדחת השחת, אקזמה ואסתמה)
פירות וירקות: תפוחים, אוכמניות, ענבים, מנגו, תפוזים, פטל, תותים, אספרגוס, סלק, גזר,
בצל, פלפל אדום וירוק, תרד וגרגר הנחלים.

צמחי מרפא: אסטרגלוס, שורש דקורית (לפה)*, ציפורני החתול*, קינמון, עלה ושורש שן הארי*, פרח הסמבוק, שום, זנגביל, שוש**, פטרוזיליה***, סרפד, קורנית (תימין), כורכום ואכילאה*.

מזונות נוספים: זרעי פשתה, אגוזים (מלבד בוטנים), זרעי דלעת, אורז, מוצרי סויה, יוגורט המכיל חיידקים פעילים וידידותיים ודגנים מלאים.
*  אנשים הסובלים מאלרגיה לאמברוסיה נפוצה (Ambrosia artemisiifolia, Ragweed) אלרגיים לעיתים לצמחים נוספים מאותה משפחה (משפחת המורכבים) כמו דקורית (לפה), ציפורני החתול, קמומיל, עולש, שן הארי, אכינצאה, חרצית ריחנית, גדילן מצוי ואכילאה.

** הימנעו מאכילת עולש במקרה של יתר לחץ דם. בשום מקרה לא מומלץ ליטול מצמח מרפא זה לאורך זמן.

*** בתקופת ההיריון הגבילו את צריכת הפטרוזיליה ל-½ כפית (2 מ"ל) מהצמח המיובש או לגבעול טרי אחד מדי יום. אין לצרוך פטרוזיליה במקרה של דלקת כליות.


למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "להוציא את המיץ" בהוצאת פוקוס.


לאינדקס מתכונים בריאים



 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו