מנגולד, חסה או אולי תרד? באילו עלים ירוקים כדאי לבחור ומדוע?
אלה הם העלים הירוקים הפופולאריים ביותר שתוכלו להשתמש בהם להכנת שייקים ירוקים, מתוך הספר "10 ימים של ניקוי רעלים באמצעות שייקים ירוקים":
ארוגולה (רוקט)
עלי ארוגולה הם מקור מצוין לחומצה פולית ולוויטמינים A, C ו-K, ובנוסף, הם תורמים לבריאות העצמות והמוח. יש להם טעם מפולפל מעט.
עלי סלק
עלי סלק הם העלים שיוצאים מחלקו העליון של הסלק. הם עשירים בוויטמין K, משפרים את הראייה, מסייעים למניעת אלצהיימר ומחזקים את המערכת החיסונית.
בוק צ'וי
בוק צ'וי הוא כרוב סיני שעליו פריכים וטעמו מעודן. הוא מלא ויטמין A, ויטמין C, סידן ונוגדי חמצון.
מנגולד
מנגולד הוא ירק עלי ירוק בעל גבעולים ועורקי עלה אדומים. יש לו טעם דומה לסלק ומרקמו עדין. הוא ידוע כמסייע למניעת סרטן והוא טוב לניקוי מערכת העיכול.
עלי קולארד
עלי קולארד הם עלים ירוקים שדומים בהרכבם התזונתי לעלי קייל, אך מתאפיינים במרקם פריך יותר ובטעם חזק יותר. הם נקשרים לחומצות המרה במערכת העיכול, מה שהופך אותם למצטיינים במיוחד בהורדת הכולסטרול.
עלי שן הארי
עלי שן הארי נראים כמו עשבים שוטים שגדלו בין עלי הדשא המטופחים, אבל הם מקור נהדר לוויטמינים A ו-K. הם תורמים לתהליך העיכול ומסייעים במקרה של עצירות, שכן הם פועלים כחומר משלשל טבעי.
קייל
לקייל יש עלים קלילים בעלי קצוות מחוספסים, שמכילים שפע של ויטמינים כמו A, C ו-K. עלי הקייל מקטינים את הסיכון לסרטן בלוטת הערמונית, השחלות, השד, המעי הגס ושלפוחית השתן.
חסה
החסה היא ירק פופולארי ששימש מרכיב בסלט כבר בתקופת המצרים הקדמונים. היא מכילה ויטמינים וחומצות אמיניות חיוניות. הקפידו לאכול חסה בעלת עלים ירוקים כהים, שכן זנים אלה עשירים יותר ברכיבים תזונתיים בריאים. חסה ערבית, במיוחד, מכילה ריכוז גבוה של הוויטמינים C, K ו-A והיא מקור טוב גם לחומצה פולית.
עלי חרדל
לעלי החרדל יש טעם חריף מעט והם יעילים בהורדת הכולסטרול. כמו כן, הם מכילים מינון בריא של ריבופלאבין, ניאצין, מגנזיום וברזל. עלי חרדל עשירים גם ברכיבים תזונתיים צמחיים בעלי תכונות נוגדות מחלות.
פטרוזיליה
עלי הפטרוזיליה הם מקור עשיר לנוגדי חמצון, מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים וידועים כמסייעים לעיכוב תהליכי ההזדקנות ולוויסות רמת הסוכר בדם.
תרד
תרד הוא הירק העלי האהוב ביותר. יש לו טעם מעודן והוא אינו מריר כמו ירקות עליים אחרים. עליו הירוקים-כהים מכילים שפע של חומצות שומן מסוג אומגה-3, סידן, מגנזיום וויטמינים כמו A, C, E ו-K. כשרוב האנשים מתחילים לשתות שייקים ירוקים, הם מעדיפים לנסות תחילה את התרד!
עלי לפת
עלי לפת טעימים מאוד, אף שהם מרירים מעט. יש להם יתרונות בריאותיים רבים, אבל התכונה הייחודית להם היא יכולתם להילחם בהתפתחותם של תאים סרטניים.
עוד על שייקים ירוקים וניקוי רעלים:
שייקים ירוקים – מנה גדושה של נוגדי חמצון
ויקטוריה בוטנקו חושפת את סודות הריפוי של השייקים הירוקים
עלים ירוקים בעלי טעם מעודן:
- עלי סלק בייבי
- עלי בוק צ'וי בייבי
- עלי גזר
- קייל
- חסה ערבית
- תרד
- מנגולד
עלים ירוקים בעלי טעם מודגש:
- ארוגולה
- עלי קולארד
- עלי שן הארי
- עלי חרדל
- עלי צנון
- עלי לפת
- גרגיר הנחלים